Ezért köhögsz egész télen!

2 lelki ok a háttérben

Nem biztos, hogy a mínuszok felelnek a folyamatos légúti irritációért. Áss egy kicsit mélyebbre!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köhögés igen gyakori tünet a téli időszakban, melyet általában a légzőszervi betegségek jeleként tapasztalhatsz. A hideg idő és a fűtési szezon miatt csökkenő páratartalom könnyen vezethet légúti irritációhoz.

A nyilvánvaló okok mögött azonban olykor lelki tényezők is megbújhatnak. A köhögés akut és krónikus formája mellett ma már egy harmadik csoportot is megkülönbözetnek a szakemberek: a pszichogén köhögést. A lelki ok lehet felgyülemlett idegi feszültség, illetve önmagad kifejezésének nehézsége is.

Torok vagy tüdő eredetű köhögés

A köhögés minden esetben egyfajta irritációra utal. Legyen az torok vagy tüdő eredetű, mindenképpen egy olyan idegi feszültségre hívja fel a figyelmet, melytől a test meg akar szabadulni. Ilyenkor úgy érezheted, hogy egy bizonyos helyzet vagy ember fojtogató számodra. Frusztrációt élhetsz meg, talán kedved lenne üvölteni, de neveltetésed megakadályoz ebben. Itt lép be a képbe a köhögés, melynek hatására bizonyos fokig sikerül felszabadítani a felgyülemlett negatív érzéseket.

Kellemetlen érzések lehetnek

  • Magány, keserűség.
  • Frusztráció, bosszúság.
  • Szomorúság, meg nem értettség.

Mi a megoldás?

Ha felismered, mi az, ami valójában irritál téged, köhögésed el fog múlni. Előfordulhat, hogy éned valamely aspektusát képtelen vagy elfogadni. Amennyiben a köhögés makacsul, hosszabb időn át fennáll - miközben nincs mögötte szervi ok - arra utal, hogy lelkileg képtelen vagy szabaddá tenni magad. Szánj időt arra, hogy felfedd ingerlékenységed okát, és korrigáld az irritáló helyzeteket.

A legjobb tippek szorongás és depresszió ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Köhögés - gégegyulladás

A laringitisz - más néven gégegyulladás - kísérő tünete a köhögés és a rekedtség. A gyulladás hátterében önmagad kifejezésének nehézsége állhat. Mindez pedig gyakran mások elutasításától való félelmedből ered - tartasz tőle, hogy hiába fejezed ki gondolataidat, nem találsz megértésre. Amikor félelemből - esetleg bűntudatból - csendben maradsz, ahelyett, hogy beszélnél, elkendőzött érzéseid energiazárlatot okoznak, amely gégegyulladásban mutatkozik meg.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Oldd meg a problémát!

Meg kell tanulnod kommunikálni érzéseidet, ami lehetővé teszi az energia szabad áramlását. Ha személyiségedből adódóan nehezen adsz hangot érzéseidnek, megpróbálhatod írásban kifejezésre juttatni őket. Mivel a gége a torokcsakrához tartozik - amely a kommunikációt jelképezi -, mindegy, hogy írásban vagy szóban fejezed ki magad, lényeg, hogy a felgyülemlett feszültség oldódjon. Ezt az írást akár meg is tarthatod - elsőként az a fontos, hogy önmagaddal eredményesebben kommunikálj.

Cikkünk Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve alapján készült.

A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét. A szerző gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét. Bevezet az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít nyitottá válni. Ha képes vagy az adott betegséget feladatként megélni, és látod a belőle származó tapasztalat hasznát az egész életedre nézve, akkor újra visszanyerheted egészségedet.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 3290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük