A currypor fő alkotóelemét, a kurkumát több ezer éve sikeresen alkalmazza az indiai és a kínai gyógyászat. Többek között rákellenes és gombaölő hatású, érdemes beiktatnod az étrendedbe.
Dia
Az élőflórás joghurtok, kefirek tele vannak jótékony baktériumokkal. Minél több telepszik meg belőlük a tápcsatornában, annál kevesebb helyet hagynak az élesztőgombáknak.
Dia
A kakukkfű hasznos vegyületei nemcsak a baktériumokat, de a gombákat is pusztítják, valamint serkentik a szervezet vérellátását.
Dia
A grépfrút és a grépfrútmagolaj nem csupán gazdag C-vitamin-forrás, de a szervezetben élő gombákat is kordában tartja.
Dia
A kellemes aromájú oregánó amellett, hogy gombaölő hatású, a lúgosító étrendbe is remekül beleilleszkedik.
Dia
A fokhagyma erősíti az immunrendszert, továbbá baktérium-, gomba- és vírusölő hatásáról is ismert.
Dia
A lapacho nevezetű fa igen hatásos a baktériumok, a vírusok és a mikroszkopikus méretű gombák ellen: gyulladáscsökkentő, és fokozza a szervezet ellenálló képességét.