Hüvelyfertőzés, rák és levertség ellen

Egy ismeretlen csodaszer

Ismerd meg, milyen betegségek ellen lehet hatásos a Lapacho-tea, illetve a többi Lapacho-készítmény!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A dél-amerikai esőerdőkben honos Lapacho-fa - latinul Tabebuia impetiginosa - hatóanyagát a fa kérgéből nyerik. Az ott élő indián törzsek már évszázadok óta ismerik és használják gyógyító hatása miatt. Elterjedtségéről nevének számos változata is tanúskodik: ipé, taheebo, ipe roxo vagy pau d'arco az angolszász országokban.

A Lapacho-fa gyógyhatású alkotórészei között igen sok hatékony növényi vegyület található, melyeket gyűjtőnéven naftokinonoknak neveznek. Közülük is a legtöbbet tanulmányozott a lapakol nevű anyag.

A hüvelyfertőzés természetes gyógymódja

A lapakol és a Lapacho-fa többi hatóanyaga azoknak a kórokozóknak a szaporodását gátolja, melyek olyan fertőző betegségek kialakulását okozzák, mint az influenza vagy a hüvelyfertőzés. A Lapacho-fa igen hatásos a baktériumok, a vírusok és a mikroszkopikus méretű gombák ellen: gyulladáscsökkentő, és fokozza a szervezet ellenálló-képességét.
A legtöbb kísérletet a hüvelyfertőzések elleni hatása kapcsán végezték, és a természetgyógyászok gyakran ajánlanak Lapacho-fából készült hüvelyöblítőt a hüvelyi fertőzések kezelésére. Tegyél kétcsészényi forró vízhez két-három teáskanál szárított gyógynövényt, majd hagyd langyossá hűlni, mielőtt hüvelyöblítésre alkalmaznád a teát.

A rák ellen is jó?

Az Amerikai Rákkutató Intézet részletesen elkezdte vizsgálni, és kiderült, hogy a Lapacho-fa tartalmaz egy lapakol nevű vegyületet, mely állatokon a daganat kisebbedését idézte elő. Ezek után az 1970-es években a szert embereken is kipróbálták. A kísérleti alanyoknak nagy dózisú lapakolt adtak, és azt tapasztalták, hogy a lapakol képes ugyan elpusztítani a rákos sejteket, de komoly mellékhatásokat is kiváltott - többek között émelygést, hányást, véralvadási zavarokat. Ezek után a lapakol és a Lapacho-fa rák elleni hatását kutató kísérleteket leállították.

Képeken 13 durva rákkeltő!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az intézet kutatási eredményeit bírálók azt állítják, hogy, ha a kísérletekhez a Lapacho-fát terápiás mennyiségben használták volna, nem pedig a belőle kivont lapakolt, akkor bámulatos eredményeket érhettek volna el a rákos sejtek elpusztításában anélkül, hogy az egyetlen életveszélyes mellékhatás - a fokozott vérzékenység - bekövetkezett volna.
Egyes kutatók állítása szerint ugyanis a Lapacho-fa K-vitamint is tartalmaz, ezért, ha az egész növényt használnák, nem alakulna ki véralvadási zavar. A vita a mai napig nem dőlt el, de mindennek ellenére sok természetgyógyász hisz a Lapacho-fa rákos betegségeket gyógyító és megelőző hatásában, melynek használatát gyakran ajánlják is a szokásos rák elleni gyógymód kiegészítéseként.

Szabadulj meg a levertségtől!

A Lapacho-fa kapszula, tabletta, tinktúra vagy tea formájában hatékonyan járulhat hozzá az idült fáradtság legyőzéséhez azáltal, hogy megerősíti ellenálló-képességedet. Ha a Lapacho-fát kapszula vagy tabletta formájában alkalmazod, naponta kétszer 250 mg-ot vegyél be belőle. Mellé idült fáradtság esetén gyakran ajánlják még az olyan immunerősítő gyógynövényeket, mint például a kasvirág vagy az aranygyökér. De a Lapachót teaként is fogyaszthatod.
A természetgyógyászok azokat a készítményeket ajánlják, melyek a fakérget, nem pedig csak a belőle kivont lapakolt tartalmazzák, mivel úgy gondolják, hogy a gyógyhatást a kéregben található hatóanyagok együttesen fejtik ki. A leghatásosabb Lapacho-fa-készítmények szabvány szerint 2-7% lapakolt tartalmaznak.

Esetleges mellékhatásai

A kérget tartalmazó készítmények általában nagy biztonsággal alkalmazhatók, vagyis használatuk következtében nem alakulnak ki azok a mellékhatások, melyek a nagyobb mennyiségben alkalmazott lapakol-készítmények esetében igen.

Ha a tea vagy a Lapacho-fából készült más készítmény fogyasztása után gyomorbántalmaid lennének, legközelebb étkezés közben alkalmazd. Terhes nők és szoptató anyukák számára nem ajánlottak a Lapacho-készítmények.

Cikkünk a Reader’s Digest Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

gyogynovenyek 2
  • fájdalomcsillapító
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes, immunerősítő, fájdalomcsillapító

csirkehus
  • afrodiziákum
  • gyógyító táplálékok

Szépülj, szexelj többet, előzd meg a rákot!

Ezt is szeretjük