Hüvelyfertőzés, rák és levertség ellen
Egy ismeretlen csodaszer
Ismerd meg, milyen betegségek ellen lehet hatásos a Lapacho-tea, illetve a többi Lapacho-készítmény!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A dél-amerikai esőerdőkben honos Lapacho-fa - latinul Tabebuia impetiginosa - hatóanyagát a fa kérgéből nyerik. Az ott élő indián törzsek már évszázadok óta ismerik és használják gyógyító hatása miatt. Elterjedtségéről nevének számos változata is tanúskodik: ipé, taheebo, ipe roxo vagy pau d'arco az angolszász országokban.

A Lapacho-fa gyógyhatású alkotórészei között igen sok hatékony növényi vegyület található, melyeket gyűjtőnéven naftokinonoknak neveznek. Közülük is a legtöbbet tanulmányozott a lapakol nevű anyag.

A hüvelyfertőzés természetes gyógymódja

A lapakol és a Lapacho-fa többi hatóanyaga azoknak a kórokozóknak a szaporodását gátolja, melyek olyan fertőző betegségek kialakulását okozzák, mint az influenza vagy a hüvelyfertőzés. A Lapacho-fa igen hatásos a baktériumok, a vírusok és a mikroszkopikus méretű gombák ellen: gyulladáscsökkentő, és fokozza a szervezet ellenálló-képességét.
A legtöbb kísérletet a hüvelyfertőzések elleni hatása kapcsán végezték, és a természetgyógyászok gyakran ajánlanak Lapacho-fából készült hüvelyöblítőt a hüvelyi fertőzések kezelésére. Tegyél kétcsészényi forró vízhez két-három teáskanál szárított gyógynövényt, majd hagyd langyossá hűlni, mielőtt hüvelyöblítésre alkalmaznád a teát.

A rák ellen is jó?

Az Amerikai Rákkutató Intézet részletesen elkezdte vizsgálni, és kiderült, hogy a Lapacho-fa tartalmaz egy lapakol nevű vegyületet, mely állatokon a daganat kisebbedését idézte elő. Ezek után az 1970-es években a szert embereken is kipróbálták. A kísérleti alanyoknak nagy dózisú lapakolt adtak, és azt tapasztalták, hogy a lapakol képes ugyan elpusztítani a rákos sejteket, de komoly mellékhatásokat is kiváltott - többek között émelygést, hányást, véralvadási zavarokat. Ezek után a lapakol és a Lapacho-fa rák elleni hatását kutató kísérleteket leállították.

Az intézet kutatási eredményeit bírálók azt állítják, hogy, ha a kísérletekhez a Lapacho-fát terápiás mennyiségben használták volna, nem pedig a belőle kivont lapakolt, akkor bámulatos eredményeket érhettek volna el a rákos sejtek elpusztításában anélkül, hogy az egyetlen életveszélyes mellékhatás - a fokozott vérzékenység - bekövetkezett volna.
Egyes kutatók állítása szerint ugyanis a Lapacho-fa K-vitamint is tartalmaz, ezért, ha az egész növényt használnák, nem alakulna ki véralvadási zavar. A vita a mai napig nem dőlt el, de mindennek ellenére sok természetgyógyász hisz a Lapacho-fa rákos betegségeket gyógyító és megelőző hatásában, melynek használatát gyakran ajánlják is a szokásos rák elleni gyógymód kiegészítéseként.

Szabadulj meg a levertségtől!

A Lapacho-fa kapszula, tabletta, tinktúra vagy tea formájában hatékonyan járulhat hozzá az idült fáradtság legyőzéséhez azáltal, hogy megerősíti ellenálló-képességedet. Ha a Lapacho-fát kapszula vagy tabletta formájában alkalmazod, naponta kétszer 250 mg-ot vegyél be belőle. Mellé idült fáradtság esetén gyakran ajánlják még az olyan immunerősítő gyógynövényeket, mint például a kasvirág vagy az aranygyökér. De a Lapachót teaként is fogyaszthatod.
A természetgyógyászok azokat a készítményeket ajánlják, melyek a fakérget, nem pedig csak a belőle kivont lapakolt tartalmazzák, mivel úgy gondolják, hogy a gyógyhatást a kéregben található hatóanyagok együttesen fejtik ki. A leghatásosabb Lapacho-fa-készítmények szabvány szerint 2-7% lapakolt tartalmaznak.

Esetleges mellékhatásai

A kérget tartalmazó készítmények általában nagy biztonsággal alkalmazhatók, vagyis használatuk következtében nem alakulnak ki azok a mellékhatások, melyek a nagyobb mennyiségben alkalmazott lapakol-készítmények esetében igen.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ha a tea vagy a Lapacho-fából készült más készítmény fogyasztása után gyomorbántalmaid lennének, legközelebb étkezés közben alkalmazd. Terhes nők és szoptató anyukák számára nem ajánlottak a Lapacho-készítmények.

Cikkünk a Reader’s Digest Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

gyogynovenyek 2
  • fájdalomcsillapító
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes, immunerősítő, fájdalomcsillapító

csirkehus
  • afrodiziákum
  • gyógyító táplálékok

Szépülj, szexelj többet, előzd meg a rákot!

Ezt is szeretjük