Íme, 2008 legjobb kórháza
Ha valamilyen komoly problémád adódik, nem árt, ha tudod, melyik az ország legjobb kórháza, melyikkel voltak leginkább megelégedve a páciensek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kórházakról valószínűleg a klórszag, a fehér köpenyek és az injekciós tűk hada jut eszedbe. Ez nem különösebben örömteli gondolat. Ha azonban mégis úgy alakul, hogy a legrosszabb – vagyis a kórházi tartózkodás – elkerülhetetlen, nem árt tudnod, hogy mely intézmények nyerték el leginkább a betegek tetszését az elmúlt évben.

A szavazás menete

A magyarországi kórházi betegellátás folyamatos változásokon, fejlesztéseken megy át, ezért számos szakmai mutatóval vizsgálják működését. Épp ezért továbbra sem elhanyagolható a páciensek véleménye.

A HáziPatika.com honlap minden évben szavazást indít azzal kapcsolatban, hogy mely kórház nyerte el leginkább a betegek tetszését. A 2008-as év kórháza szavazásra összesen 90 ezer voks érkezett. A szavazáson Magyarország összes államilag finanszírozott kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során egy ötfokú skálán – az iskolákban megszokott módon – osztályozhatták az intézményeket.

Gyengülő eredmények

A végső értékelések sajnos rámutattak, hogy a hazai kórházak általános megítélése romlott a tavalyi évben. Nem csak az összesített átlagértékeknél, de az egyes kategóriák esetében sem sikerült egyetlen kórháznak sem elérnie a négyes átlagot. Viszont nagyon megerősödtek a gyermekek ellátásáért felelős intézmények.

A kórházak rangsora

A szavazás különböző kritériumok alapján zajlott. Így például a szavazók értékelhették a kórházi ellátás minőségét, az infrastruktúrát, valamint a környezetet és az intézmény tisztaságát is. A hivatalos végeredmény szerint az első helyet a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház nyerte. Második helyen a fővárosi SE ÁOK Kardiológiai Központ, harmadik helyen pedig a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet végzett.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

A nyertes kórház Miskolcon, a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt található. A klinika főigazgatója, dr. Csiba Gábor fontosnak tartja, hogy - a progresszív ellátást is figyelembe véve - nagyon sokrétű gyógyító tevékenységet folytassanak. Győzelmüket is nagyrészt ennek a szemléletmódnak köszönhetik. Ha többet szeretnél megtudni a kórházról és annak osztályairól, látogass el a honlapjukra!

SE ÁOK Kardiológiai Központ

A kórházak közötti verseny második helyezettje a fővárosi Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karának Kardiológiai Központja lett. A kórház a 12. kerületi Gaál József utca 9. szám alatt található. A klinikán nem csupán gyógyítás, hanem oktatási és kutatói munka is folyik. Ha további információkra vágysz a kórházzal kapcsolatban, tekintsd meg honlapjukat!

Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet

A harmadik helyezett Zircen, a József Attila utca 17. szám alatt található intézmény. A kórházban járóbeteg-, illetve fekvőbeteg-ellátás egyaránt működik. Ez utóbbi színvonalát a 2005-2006 évi több százmilliós rekonstrukció nagymértékben javította. Amennyiben további információkra vagy kíváncsi az intézménnyel kapcsolatban, látogass el a kórház honlapjára!

Részletes rangsor

Orvosi-szakmai ellátás

 1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
 2. SE ÁOK Kardiológiai Központ
 3. PTE ÁOK OEC Traumatológiai Központ Baleset- és Kézsebészeti Klinika

Ápolás és szakszemélyzet

 1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
 2. Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza
 3. PTE ÁOK OEC Traumatológiai Központ Baleset- és Kézsebészeti Klinika

Ellátás

 1. Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Közhasznú Társaság
 2. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
 3. SE ÁOK Kardiológiai Központ

Infrastruktúra

 1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
 2. SE ÁOK Kardiológiai Központ
 3. PTE ÁOK OEC Traumatológiai Központ Baleset- és Kézsebészeti Klinika

Környezet és tisztaság

 1. Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet
 2. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
 3. SE ÁOK Kardiológiai Központ
Cikkünk a HáziPatika.com – Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb tematikus egészségügyi weboldalának – kutatása alapján készült. Az oldal célja, hogy értékes, korszerű és szakmailag hiteles, az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos információkat juttasson el elsősorban a nem szakmabeli olvasókhoz. Azokhoz szól, akik egészségi állapotukról, egyes betegségekről, egészségügyi intézményekről szeretnének tájékozódni, illetve egészséges életmódot kívánnak kialakítani. Ennek megfelelően a portál orvosok, egészségügyi szakemberek közreműködésével és szakmai felügyelete mellett készül.

OLVASD EL EZT IS!

legkoondicionalo
 • légkondicionáló
 • tünetek és betegségek

3 súlyos betegség, amit a légkondicionáló okoz

csipkes felso nagy
 • gyógynövény
 • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük