Így válthatod ki sokkal olcsóbban a gyógyszert: egyre több ember él a lehetőséggel

Rengeteg előnye van, ha te is kihasználod a lehetőséget.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre gyakrabban hallani a különböző egészségügyi szolgáltatóknál járva az egészségkártyáról, illetve egészségpénztári kártyáról, legyen szó éppen a gyógyszertári fizetésről vagy a szaküzletben egy szemüveg megvásárlásáról.

Manapság egyre több pénzintézet válik az egészségpénztári piac részévé, a béren kívüli juttatások körében is növekszik az egészségkártya népszerűsége, nem utolsósorban pedig az elfogadóhelyek köre is egyre csak bővül, így érdemes megfontolni a csatlakozás gondolatát.

Mit jelent az egészségpénztár és az egészségkártya?

Az önkéntes egészségpénztár hasonlóan működik, mint az önkéntes nyugdíjpénztár, célja azonban az, hogy az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos költségek megtérítésében, kiegészítésében, valamint váratlan egészségügyi helyzetekben nyújtson segítséget.

Az önkéntes egészségpénztári tag egészségszámlával rendelkezik, amelyre személyes megtakarítást gyűjt rendszeres tagdíj - ez általában havi néhány ezer forint - vagy éppen eseti díjak befizetésével. A tagdíjat fizetheti a tag is, de gyakori az is, hogy a munkáltató finanszírozza azt a béren kívüli juttatások, a cafeteria keretében.

Az egészségpénztárak célja, hogy kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatásokat nyújtsanak, vagyis kiegészítsék, pótolják tagjaik igénye szerint a társadalombiztosítási szolgáltatásokat, olyan területeken, amelyeket az OEP nem, vagy csak részben finanszíroz.

Az egészségpénztári tag előbbiek céljából kap egy plasztikkártyát, amelyet felhasználhat minden olyan egészségügyi szolgáltatónál, amellyel az adott pénztár szerződött.

Mire lehet felhasználni?

A pénztári számlán gyűlő összeget, illetve az egészségkártyát számos különféle szolgáltatás tekintetében fel lehet használni - vagy a tag, vagy családtagjai részére -, legyen szó többek között egészségügyi szolgáltatásokról, otthoni ápolásról, gyógymasszázzsal és gyógyfürdővel kapcsolatos szolgáltatásokról, természetgyógyászati szolgáltatásokról, fizioterápiás kezelésekről, rekreációs üdülésről, kúrákról, aktív testmozgást segítő sporteszközök vásárlásáról, szűrővizsgálatokról, gyógyszer és gyógyászati segédeszközök árának támogatásáról vagy halál esetén a hátramaradottak segélyezéséről.

Az egészségpénztári számlán található összeg egyúttal táppénz-kiegészítésre is felhasználható, azonban ez csak a tagra érvényes, családtagokra, kedvezményezettekre nem.

További előnyei is vannak

Amellett, hogy a kártya árkedvezményeket is jelenthet - akárcsak gyógyszerek esetében -, a számlán gyarapodó összegnek hozama is van, amely elkölthetővé válik. A tag kedvezményezettet vagy kedvezményezetteket is megjelölhet, emellett fontos tudni, hogy a számlán található összeg nem jár le, illetve örökölhető.

Végül, de nem utolsósorban lényeges előny, hogy a tag által befizetett tagdíj, az eseti befizetések, illetve a számlán jóváírt adomány együttes összege után 20% levonható a személyi jövedelemadóból, tehát adókedvezmény jár a pénztártagoknak. A további részletekről érdemes az egyes egészségpénztáraknál érdeklődni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük