A gyönyörű színésznő már tinikorában az elvonóra járt: 8 sztár, aki súlyos küzdelmek árán leszokott
A kábítószerfüggő hírességeknek sok esetben az életük múlott az elvonó sikerén.

GettyImages-610717214
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021 őszén nagy sikere volt a hazai mozikban a Herendi Gábor rendezte Toxikoma című filmnek, mely Szabó Győző azonos című könyvén alapul, feldolgozva a színész megküzdési történetét a kábítószerfüggőséggel, fikciós elemekkel gazdagítva a mozit. A vallomás felkavaró.

A kemény drogok, így a filmben górcső alá vett heroin markából emberpróbáló küzdelmek árán szabadulhat csak az ember, az elvonókúra olyan kínszenvedéssel jár, hogy sokszor fullad kudarcba az erős elhatározás ellenére is. Sőt, a film arra is rávilágít: a leszokás nem tekinthető azonnal gyógyulásnak, csak szünetelésnek. Bár a drogfüggőség egyáltalán nem csupán a sztárvilágot érinti, a reflektorok fényében még nagyobb figyelmet kap egy-egy eset.

Hírességek a drogfüggőségből a leszokás felé

A világszerte ismert hírességek közül többen már rajongóik előtt is bátran vállalják történetüket, mely a szerhasználatból súlyos küzdelmek árán vezetett a kiútig. Volt, aki már tinédzserkorában az elvonóra járt, más még mindig küzd a démonaival, és néhány éve is visszaesett, példájuk azonban sokak számára tanulságos lehet. A bevallások szerint már a magyar film is több fiatal számára nyújtott fogódzót és motivációt egy-egy rehabilitációs kezelés elkezdésére, és ennek reményében osztják meg történetüket a világsztárok is.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük