C-vitamin a hüvelyben: 3 hajmeresztő fogamzásgátló módszer
Soha nem válnak be
Még az ezerarcú C-vitamin sem jó mindenre.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogamzásgátlás, illetve a tudatos családtervezés régóta foglalkoztatja az emberiséget. Kezdetben a szexualitástól való tartózkodás volt az egyetlen biztos és elfogadott módszer, ám az emberi találékonyság határtalan.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány olyan módszert, mellyel többen próbálkoztak a történelem során, ám mára kissé megmosolyogtatónak tűnnek.

C-vitamin a hüvelyben

A citromsav spermicid tulajdonságát már az ókori zsidó közösségek is ismerték, sőt, a legendák szerint Casanova egy fél citrom héját vetette be primitív pesszáriumként. A C-vitamin 20. századi felfedezése arra ösztönözte a nőket, hogy továbbgondolják ezt a módszert.

Az 1970-es években Angliában kezdett terjedni a C-vitamin-tabletta alternatív felhasználási formája: a hüvelybe helyezve a spermiumok elhalását várták tőle - mivel számukra a lúgos pH-jú közeg kedvező.

A terhesség első pár napjában egyébként megadózisokban - 6-10 gramm - vetélés előidézésére is alkalmazták a C-vitamint.

A fogamzásgátlás története

Lapozd át az alábbi galériát, ha kíváncsi vagy, még milyen módszereket vetettek be elődeink a nem kívánt gyermekáldás ellen.

Esemény utáni megoldások

Tüsszents szex után!

Már elődeink felismerték, hogy orrfújás, tüsszentés közben összehúzódik az alhasi izomzat. Ezt az összefüggést a 19. század környékén megpróbálták felhasználni nem kívánt gyermekáldás ellen. A sürgősségi fogamzásgátlás egyik korabeli módszere a következőképpen nézett ki: pattanj fel az ejakulációt követően, és tüsszents, vagy fújd ki az orrod!

Irrigálás együttlét után

Ugyancsak az 1800-as években mondták orvosok a nőknek, hogy az együttlétet követő intimzuhany segít megakadályozni a nem kívánt terhességet. Ezt megtehették tiszta vízzel, ecetes vízzel vagy málnalevélből készült teával - mely segít lazítani a kismedencei izmokat. Sőt, az ötvenes-hatvanas években egy fertőtlenítőszert is ajánlottak erre a célra, ami szétmarta a hüvely nyálkahártyáját.

Valójában azonban a spermiumok pár másodperc alatt feljutnak a hüvelyből a méhüregig, tehát lehetetlen vállalkozás utolérni őket. Hogy az irrigálásnak milyen egyéb esetekben lehet létjogosultsága, arról korábbi cikkünkben olvashatsz.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük