Ha ezt ma megcsinálod, egész évben nem fog fájni a torkod!
A babona szerint
Torokfájós vagy? Íme, egy gyógymód, amit még nem próbáltál!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A balázsolás Szent Balázs püspök nevéhez köthető, akiről több legenda is szól: ezek közül az egyik, hogy megáldott és megmentett egy kisfiút, akinek halszálka akadt a torkán.

Szent Balázst elsősorban a torok és az énekesek védőszentjeként tartják számon. Mivel a múlt századokban a diftéria - torokgyík - gyakori oka volt a gyermekhalandóságnak, február 3-án, Balázs napján a gyermekeket a templomba vitték, hogy Balázs-áldást kérjenek rájuk - megelőzve ezzel a súlyos betegséget.

Balázsolás - február 3.

Ilyenkor a szentmise végén a pap két keresztbe tett gyertyát tart a hívek álla alá, miközben a következő szavakat mondja:

- Szent Balázs püspök és vértanú esedezése által mentsen és őrizzen meg téged az Úr a torokbaj és minden egyéb bajoktól az Atyának, Fiúnak és Szentlélek Istennek nevében. Amen.

Parázsra vetetett alma héja

Ugyancsak balázsolás néven említik azt a népszokást, mely során a parázsra vetett alma héjával megfüstölik a torokfájós embereket - azt remélve a művelettől, hogy ezzel elűzik a betegséget, fájdalmat okozó gonoszt. Ha babonás vagy, próbáld ki ezt a módszert, és a néphit szerint egész évben elkerülnek a torkot érintő betegségek.

Ezt is szeretjük