Székrekedés, akné, fertőzések
Az áteresztő bél szindróma tünetei
Az áteresztő bél szindróma komoly probléma, de egy vizeletvizsgálattal ki lehet szűrni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészségesnek számító ételek is méreganyaggá válhatnak a szervezet számára, ha nem emésztődnek meg vagy nem szívódnak fel megfelelően.

Ennek hátterében a belek erős áteresztőképessége állhat, amit az orvostudomány áteresztő bél szindrómának nevez.

Az áteresztő bél szindróma

A szervezet úgy működik, hogy egyszerű molekulákká bontja le az ételeket, amelyek aztán az emésztőcsatorna falán át felszívódnak, és bejutnak a véráramba. Ám ha az ételeket nem dolgozod fel megfelelően, vagy a bél áteresztővé válik, akkor azok félig emésztetlenül kerülhetnek be a vérbe.

Ott riasztják az immunsejteket, amelyek betolakodóként bánnak velük, allergiás reakciót váltva ki ezzel. Az ily módon létrejött csata olyan összetett kémiai anyagok kialakulását eredményezi, amelyek mérgező hatásúak, és a szervezetnek el kell távolítania őket.

Tünetei

  • Fáradtság.
  • Ételallergia.
  • Csalánkiütés.
  • Ízületi gyulladás.
  • Hasmenés és székrekedés.
  • Pattanásos, aknés, gyulladt bőr.
  • Vírus, baktérium vagy élesztőgomba által okozott fertőzés.

Az áteresztő bél szindróma kiváltó okai

Számos oka lehet annak, ha a bélcsatorna áteresztő lesz. A bélszövetet irritálhatja a gabonában található glutén, az alkohol, kávé, tea és számos allergiát előidéző étel fogyasztása. A sejtépítő tápanyagok - mint amilyenek az A-vitamin, a cink, a glutamin és az esszenciális zsírok - bármilyen hiánya gyenge bélfalszerkezetet eredményezhet. A túlburjánzott káros baktériumok vagy gombák, illetve más paraziták a bélfalon elhelyezkedve irritálják az, és növelik a bél áteresztőképességét. Az antibiotikumok, az aszpirin és más gyulladáscsökkentő szerek különösen káros hatással vannak a bélfalra.

A betegség kezelése

Léteznek vizsgálatok, amelyek világosan megmutatják, hogy mennyire áteresztő a bélszöveted. Ilyenkor a szakértők bizonyos kémiai anyagokat juttatnak a szervezetbe folyadék formájában, amelyeket az emberi szervezet nem emészt meg, majd a vizeletminta alapján megvizsgálják, hogy mennyire könnyen jutottak át a bélfalon.

Az áteresztő bél gyógyítása nagyjából három lépést foglal magában: a kórokozó eltávolítását, a bélflóra működésének javítását és a bél állapotának helyreállítását. Ahhoz, hogy eltávolítható legyen, először is ki kell mutatni az áteresztő bél szindróma okozóját, ugyanis annak jelenlétében valószínűtlen, hogy bármilyen javulásra számíthatsz.

Mindeközben az is fontos, hogy a szervezeted számára elegendő tápanyagokat biztosíts, amelyek a jó egészséghez és a gyógyítás folyamatához szükségesek. Ilyenek az A-vitamin, cink, glutamin, szükséges zsírsavak, antioxidánsok, n-acetil-glükozamin és rostok.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Gondoskodni kell a jó emésztésről, ami a megfelelő rágástól a gyomorsav megfelelő szintjén át az emésztőenzimek helyes működéséig terjed. Ugyanakkor kerülni kell a gyanús, allergiakeltő anyagokat - gabona, glutén és tejtermékek -, a cukrot, a finomított szénhidrátokat, a telített zsírokat és a húst. Fogyassz sok folyadékot, rostot, valamint vízben és tápanyagban dús teljes értékű ételeket.

Cikkünk megírásában Patrick Holford a Jó emésztés titka című könyve segített, mely a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg.

Patrick Holford alapos, a legújabb tudományos kutatások eredményeit is szem előtt tartó, ugyanakkor közérthető könyve hasznos tanácsokat nyújt az emésztőrendszer rendbehozásához, és ezzel általános egészségi állapotodon is javíthatsz.

Hiszen ahogyan a szerző is írja:
"A közhiedelemmel ellentétben nem azok vagyunk, amit megeszünk. Azok vagyunk, amit meg tudunk emészteni, és amit a szervezetünk fel tud szívni a táplálékból."

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára: 1883 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük