Gyógyulj ki az aranyérből, műtét nélkül!
Az aranyeret általában műtéttel kezelik, hiszen ez a leghatásosabb. De ha elkezdesz vele időben foglalkozni, megúszhatod a kést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi az az aranyér?

Az emberi végbélnyílást erős érfonatok tarkítják. Ha ezek az érfonatok kitágulnak, és fájdalmas, csomószerű képződmény formájában megjelennek végbélnyílásodon kívül vagy belül, akkor bizony aranyered van. Attól függően, hogy hol helyezkednek el, nevezzük őket külső-, illetve belső aranyérnek. A külsőt te is láthatod, vagy legalábbis segédeszköz nélkül kitapinthatod, a belsőt viszont csak urológussal tudod megvizsgáltatni, hiszen végbélnyílásodon belül helyezkedik el.

Tünetek és kezelés

Az aranyér tünetei eleinte nem olyan rosszak, ekkor még csak enyhe viszketés és égés jelentkezik, de az is csak székeléskor.

Ha azonban a csomó növekedni kezd, akkor heves fájdalommal és vérzéssel jár, és idővel akár ki is fakadhat. Kezelése előrehaladott állapotban műtéti úton történik. A műtét egyszerű és igen gyakori, így nem kell komplikációktól tartanod. De vannak olyan természetes trükkök és kezelési módok, melyekkel a műtétet elkerülheted.

Első eljárás – rostok, rostok, rostok

Az aranyér kialakulásához nagyban hozzájárul a székelés közbeni erőlködés és a székrekedés is, ezért a növényi rostok bizony nagyon jó hatással lehetnek rád. Persze nemcsak megelőzés céljából alkalmazhatóak. A kezdeti stádiumban lévő aranyérrel szemben kifejezetten hatásos módszer a szervezet természetes úton történő meghajtása, számítanod kell azonban arra, hogy a tartósan sok növényi rost fokozott nyáktermelődést okoz, mely végbélnyíláson keresztüli csepegést, szivárgást okozhat.

Második eljárás – gumigyűrű

A gumigyűrű nagyon jól bevált eszköze az aranyér szinte szó szerinti elfojtásának. A gyűrű felhelyezését úgy képzeld el, mintha egy kisebb pisztolyt dugnának végbeledbe, mellyel - az aranyér körül egy kis vákuumot képezve - elemelik aranyered a végbélfaltól, majd egy szoros gyűrűt juttatnak az aranyér tövére. A gyűrű megfojtja az aranyeret, mely pár napon belül székelés közben spontán távozik. Ez az eljárás csak belső aranyereknél alkalmazható, mert külső esetében nagyon nagy fájdalommal járna.

Harmadik eljárás – infravörös fotó

Az eljárás végtelenül egyszerű és fájdalommentes. Lényege, hogy a hirtelen jött nagy hőmérsékletre a szövetek elhalnak. Tehát aranyeredet hirtelen nagy fénynek teszik ki, melyet úgy képzelj el, mintha egy infravörös vaku villanna rá. A szövetek elhalnak, az aranyér leválik. Az eljárás után heg képződik, de a gyógyulás igen gyors.

Természetesen ezeken kívül még több eljárás is létezik, például a lézeres kezelés, de ezek azok a lehetőségek, melyek a legkisebb előkészítést igénylik, és ahhoz képest a legjobb eredmény érhető el velük.
A tünetek kezelésében különböző krémek, kenőcsök és kúpok állnak rendelkezésedre. A különböző tünetekre keresd az alábbi összetevőket:

  • A fájdalom enyhítésére: phenolum liquaefactum, pro-cain, norcain, lidocain.
  • A vérzés csillapítására: bizmut, titánium, epinefrin.
  • A viszketés csökkentésére: kámfor, éter, mentol.

OLVASD EL EZT IS!

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük