3 szívet melengető történet a 2011-es Aranyanyu Díj jelöltjeiről
Az Aranyanyu Díjra jelöltek között nővérek, orvosok, óvónők és családanyák vannak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

 - Akit én jelölni szeretnék, nem pedagógus, mégis többet tanultam tőle, mint az iskolában vagy az életnek nevezett harcban. Nem is egészségügyi szakdolgozó vagy orvosnő, mégis mindig úgy figyel családunk egészségére, mint egy doktor. Nem a díj és az elismerés miatt jelölöm, csak azért, mert ezúton szeretném megköszönni neki azt, amit a mi családunknak jelent: nekünk Ő az igazi Aranyanyu! - írta Mayer Gábor a feleségéről.

Az ő írása egyike annak a több mint háromszáz jelölésnek, ami beérkezett a Richter Aranyanyu Díj egy hónappal ezelőtt meghirdetett pályázatára. Bár a döntőben csak 15 jelöltnek jutott hely, mellettük számos kedves ajánlást kaptak a szervezők, melyek mind azt bizonyítják, hogy az ország tele van köztük élő hősnőkkel, igazi Aranyanyukkal, akik egytől egyik megérdemlik az elismerést.

Kati néni és a kis szerelmesek

Sok írás, többek között a budapesti Varga Teodóra története is jól példázza, életre szóló útravalót adhat egy pedagógus a gyerekeknek már az óvodában is. Teodóra kisfia, Balázs két kislánynak is megtetszett az oviban. A kisfiú nem tudott választani közülük, és ebből feszültségek támadtak a csoportban. Ám egy empatikus tanítónő, Kati néni tudta a megoldást.

- Kati néni sokat beszélgetett velük, szerepjátékokat játszottak, melyek segítségével a gyerekek szorongásai felszínre kerültek. Ennek hatására, bár komoly dilemma volt, Bazsi fiam választott. Elhatározták, mivel ők egy pár, össze kellene házasodni.

A másik kislány szomorúan ugyan, de tudomásul vette, hogy nem rá esett a választás. Mivel ő is vágyakozott a menyasszonyi szerepre, választott magának másik társat a csoportból. Kati néni partner volt ebben. Igazi esküvőt rendeztek a csoportban, amiben mi, szülők is lelkesen részt vettünk. A szertartás jókedvű volt, az egész csoport lelkesen szórta a rózsaszirmot az ifjú párok elé - osztotta meg a történetet Teodóra.

Az egészségügyi dolgozók rátermettségén életek múlhatnak, de minden jelölő hangsúlyozta, hogy a szakmai tudás mellett az empátia, az emberség is felbecsülhetetlenül fontos.

Zsuzsanna nővér vigasztaló mosolya

A hévízgyörki Jónásné Pető Krisztának édesapja halála után volt szüksége segítségre, az ő kezét Lengyelné Rátz Zsuzsanna fogta meg, és vezette át a nehéz időszakon. 

- Mikor sírtam, ő vigasztalt, mert az orvosoknak nem tudtam elmondani, amit neki igen. Semmi mást nem tett azon kívül, amit sosem kaptam életemben: nemes gesztust nyújtott egy vadidegennek, egy ölelést, egy mosolyt, egy-két szép szót, amit az ember keveset kap az életében. Ilyen mérhetetlen és önzetlen szeretetet, ami árad belőle, vadidegennek nem szoktak osztogatni. Ő olyan személyiség, aki talán tyúkanyónak mondható, aki az összes csibét maga köré gyűjti, és addig dédelgeti őket, amíg szükségét látja. Aztán útnak indítja őket, és boldogan folytatja tovább az életét a következő csibesereggel.

Szavazz, ki legyen 2011 Aranyanyuja!

Döntsd el te, a 15 jelölt közül melyik orvosnő, pedagógus és védőnő kapja 2011-ben az Aranyanyu-díjat, és részesüljön a több, mint egymillió forint összértékű pénzjutalomból. November 9. és 20. között adhatod majd le a voksodat a Femina.hu-n keresztül. Találjuk meg együtt a köztünk élő hősnőket!

Márta doktornő nem ismer lehetetlent

A zalaegerszegi Kónya Zsuzsanna néhány évvel ezelőtt éppen nőnapon tudta meg, hogy rosszindulatú daganata van. Orvosa Dr. Tiboly Márta lett, akire elég volt ránéznie, azonnal tudta, hogy segíteni fog rajta. 

- Csupa energiával, mosollyal jött felém a folyosón, sosem láttuk egymást, de éreztem, hogy bízhatok benne. Pár perc beszélgetés után azonnal intézkedett, hívta ismerőseit, újabb vizsgálatokat kért, telefonált, és, mint egy anyatigris, úgy küzdött azért, hogy mielőbb műtétre kerüljek.

Közben részletesen megtudhattam mindent, őszintén és tisztán, mi zajlik körülöttem. Mindig nyíltan beszélt, olyan szeretettel, mintha egy családtagján segített volna. Bármi volt, mindig felhívhattam, és felhívhatom most is, hat év után is, gyógyultan. Nemcsak igazi orvos, de igazi nő, barát, aggódó anyu - az én Terézanyum! Köszönöm neki, hogy mindig számíthatok rá!

Ezt is szeretjük