Jó hír a táplálékallergiában szenvedőknek (x)
Mostantól nem kell tanácstalanul ácsorognod a hűtőpultnál, mert nem tudod, mit válassz.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A táplálékallergiások élete nem könnyű, hiszen már a bevásárlásnál komoly akadályokba ütközhetnek. A termékeken ugyan feltüntetik, mit is tartalmaznak, de ez egyrészt nem garantálja sem a biztonságot, sem pedig a megfelelő ízélményt.

Az elmúlt évtizedekben nagy mértékben nőtt az allergiás megbetegedések száma, ráadásul öröklődhet is a hajlam, ám kialakulását nagy mértékben befolyásolják környezeti tényezők is. Ezért fontos, hogy a beteg lehetőleg próbálja elkerülni az allergiás reakciót kiváltó élelmiszereket, adalékanyagokat.

Az egészség szempontjából rendkívüli körültekintést igényel, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot, vitamint és élelmi rostot vigyünk be a szervezetbe, mely egy táplálékallergiában szenvedő embernek nem is annyira könnyű feladat.

Mi a táplálékallergia?

Az allergia egyfajta túlérzékenység hatására alakul ki, egy bizonyos anyaggal szemben. Mértéke eltérő lehet. Az étel elfogyasztása után azonnal, vagy néhány órával később is jelentkezhet a reakció. A tünetek az enyhébbektől - kiütés, bőrviszketés -, a súlyasabbakig terjedhetnek.

Mi okozza?

Ha magadon is tapasztalsz olykor ételallergiára utaló jeleket, érdemes lehet bizonyos élelmiszerek fogyasztását elkerülnöd.

A leggyakoribb allergének

  • Glutént tartalmazó gabona
  • Rákfélék és azokból készült termékek
  • Tojás és abból készült termékek
  • Halak és azokból készült termékek
  • Földimogyoró és abból készült termékek
  • Szójabab és abból készült termékek
  • Tej és abból készült termékek
  • Diófélék
  • Zeller és abból készült termékek
  • Mustár és abból készült termékek
  • Szezámmag és abból készült termékek
  • Kén-dioxid
  • Csillagfürt és abból készült termékek
  • Puhatestűek és abból készült termékek

A lista persze csak töredéke azoknak az anyagoknak, melyek akár nálad is kiválthatnak allergiás reakciót. Ennek tudatában akár egy egyszerű szendvics elkészítése is fejtörést okozhat.

Ne bízd magad a véletlenre!

Gyermekkorunk nagy kedvencét a párizsis zsemlét a felnőttek is előszeretettel fogyasztják, tízóraira vagy uzsonárra, ízlés szerint zöldségekkel gazdagítva. Ám nem mindegy, milyen felvágottal koronázod meg a szendvicset, ha allergiás vagy.

Az VALDOR Allergénmentes baromfipárizsi megkönnyíti a táplálékallergiában szenvedők mindennapjait, mert nekik sem kell lemondaniuk a többség által kedvelt - és megfizethető - felvágott-féleségről. Segítséget jelent az allergiás gyermekek szüleinek is, akik ezáltal változatosabbá tudják tenni a gyermek étkezését.

Alkalmas azok számára is, akik elutasítják, hogy szója hozzáadásával készült hústermékeket fogyasszanak.
Jó megoldás lehet a táplálék intoleranciában szenvedők számára is, és nem kell külön vásárolni az ételallergiásoknak, mert az egész család ehet belőle.

További információ: www.hungerit.hu(%oldalmero(500434, 406899)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük