Jó hír a táplálékallergiában szenvedőknek (x)

Mostantól nem kell tanácstalanul ácsorognod a hűtőpultnál, mert nem tudod, mit válassz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A táplálékallergiások élete nem könnyű, hiszen már a bevásárlásnál komoly akadályokba ütközhetnek. A termékeken ugyan feltüntetik, mit is tartalmaznak, de ez egyrészt nem garantálja sem a biztonságot, sem pedig a megfelelő ízélményt.

Az elmúlt évtizedekben nagy mértékben nőtt az allergiás megbetegedések száma, ráadásul öröklődhet is a hajlam, ám kialakulását nagy mértékben befolyásolják környezeti tényezők is. Ezért fontos, hogy a beteg lehetőleg próbálja elkerülni az allergiás reakciót kiváltó élelmiszereket, adalékanyagokat.

Az egészség szempontjából rendkívüli körültekintést igényel, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot, vitamint és élelmi rostot vigyünk be a szervezetbe, mely egy táplálékallergiában szenvedő embernek nem is annyira könnyű feladat.

Mi a táplálékallergia?

Az allergia egyfajta túlérzékenység hatására alakul ki, egy bizonyos anyaggal szemben. Mértéke eltérő lehet. Az étel elfogyasztása után azonnal, vagy néhány órával később is jelentkezhet a reakció. A tünetek az enyhébbektől - kiütés, bőrviszketés -, a súlyasabbakig terjedhetnek.

Mi okozza?

Ha magadon is tapasztalsz olykor ételallergiára utaló jeleket, érdemes lehet bizonyos élelmiszerek fogyasztását elkerülnöd.

A leggyakoribb allergének

  • Glutént tartalmazó gabona
  • Rákfélék és azokból készült termékek
  • Tojás és abból készült termékek
  • Halak és azokból készült termékek
  • Földimogyoró és abból készült termékek
  • Szójabab és abból készült termékek
  • Tej és abból készült termékek
  • Diófélék
  • Zeller és abból készült termékek
  • Mustár és abból készült termékek
  • Szezámmag és abból készült termékek
  • Kén-dioxid
  • Csillagfürt és abból készült termékek
  • Puhatestűek és abból készült termékek

A lista persze csak töredéke azoknak az anyagoknak, melyek akár nálad is kiválthatnak allergiás reakciót. Ennek tudatában akár egy egyszerű szendvics elkészítése is fejtörést okozhat.

Ne bízd magad a véletlenre!

Gyermekkorunk nagy kedvencét a párizsis zsemlét a felnőttek is előszeretettel fogyasztják, tízóraira vagy uzsonárra, ízlés szerint zöldségekkel gazdagítva. Ám nem mindegy, milyen felvágottal koronázod meg a szendvicset, ha allergiás vagy.

Az VALDOR Allergénmentes baromfipárizsi megkönnyíti a táplálékallergiában szenvedők mindennapjait, mert nekik sem kell lemondaniuk a többség által kedvelt - és megfizethető - felvágott-féleségről. Segítséget jelent az allergiás gyermekek szüleinek is, akik ezáltal változatosabbá tudják tenni a gyermek étkezését.

Alkalmas azok számára is, akik elutasítják, hogy szója hozzáadásával készült hústermékeket fogyasszanak.
Jó megoldás lehet a táplálék intoleranciában szenvedők számára is, és nem kell külön vásárolni az ételallergiásoknak, mert az egész család ehet belőle.

További információ: www.hungerit.hu(%oldalmero(500434, 406899)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük