Nem csupán a betegségmegelőzéshez van szükséged vitaminokra. Ezek a létfontosságú vegyületek számos szervezeten belül zajló, bonyolult kémiai folyamatban vesznek részt. Épp ezért a fogyókúra során is oda kell figyelned, hogy olyan vitaminokat vigyél be a szervezetedbe, melyek elősegítik a zsírbontást. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg a legerősebb zsírégető vitaminokat.

Az A-vitamin több anyagcsere-folyamat katalizátora, ami lényeges tulajdonság a fogyókúra szempontjából. Szervezeted a sárgarépából nyert béta-karotinból tudja előállítani.

A sárgabarack ugyancsak biztos A-vitamin-forrás. Érdemes szezonban napi 100 grammot enned az ínycsiklandó, rostban gazdag gyümölcsből.

A B-vitaminok szerepet játszanak a fehérjék, a szénhidrátok, a zsírok lebontásában és felszívódásában. A teljes kiőrlésű kenyér a B-vitaminok egyik kiváló forrása.

A csirkehús mind B1-, mind pedig B12-vitaminban bővelkedik. A fogyókúra során nem érdemes tehát mindenfajta húsról lemondanod, elegendő, ha a vörös húst iktatod ki.

A C-vitamin nem csupán erősíti az immunrendszert, de serkenti az emésztést, és enyhe hashajtó hatással rendelkezik. Az antioxidáns vitamin legismertebb forrásai a citrusfélék.

A savanyú káposzta biztos C-vitamin-forrás, emellett segít helyreállítani a bélflóra hibátlan működését. Antibiotikum-kúra után különösen ajánlott a fogyasztása.

A kalcium az egyik leghatékonyabb zsírégető ásványi anyag, a szervezet kalciumháztartásának karbantartásához pedig D-vitaminra van szükség. Ez utóbbit elsősorban tejtermékekből veszi fel a szervezet.

A D-vitamint a szervezet részben a táplálékból, részben az UV-sugárzásból nyeri. Ahhoz, hogy ne szenvedj D-vitamin-hiányban, fontos, hogy elegendő időt tölts a napon.
Ezeket használd a fogyás fokozására!
A konyhaszekrényben rejlő értékes fűszernövényeket nem csupán az ízek fokozására használhatod. Néhányan közülük a fogyókúrádat is előremozdítják.
Képek! 7 hatásos zsírégető fűszer
Nézegess képeket!
Elolvasom