Ezeket edd rák ellen!
A rák napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Minden évben egyre többen halnak bele, pedig sokszor csökkenthető lenne a veszély. A hangsúly a megelőzésen van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Guajáva

A guajáva egy trópusi növény, mely hazánkban még sajnos nem mindenki által ismert – annak ellenére, hogy lassan a legtöbb piacon már lehet kapni. Fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, mert rengeteg C-vitamint tartalmaz, és remek méregtelenítő.

Színe érett állapotban mély narancsszínű, melyet a benne található béta-karotinnak köszönhet. Ez azonban nemcsak a gyümölcs színét adja, hanem egyéb betegség-megelőző szerepe is van. A béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja, ami azért nélkülözhetetlen, mert sakkban tartja a vírusokat, és hatékonyan előzi meg a rákos elfajulásokat. Csodálatos antioxidáns hatása révén, a C-vitaminnal összekapcsolódva, elpusztítja a szabad gyököket, és egészségesen tartja a test szerveit.

Készíts rákmegelőző italt!

Guajávaital – 2 személyre

  • 1 db guajáva, meghámozva és kockákra vágva
  • 1 db kis narancs, meghámozva, cikkekre szedve
  • 2 db zöldalma, felkockázva
  • 1 szelet citrom, a díszítéshez

Nyomd át a hozzávalókat a gyümölcsprésen. Tegyél hozzá jeget, díszítsd a citrommal, és azonnal tálald.


Sárgadinnye

A sárgadinnye a guajávához hasonlóan rengeteg béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A-vitaminná alakítva a betegségek elleni küzdelemben döntő szerepet játszó nyiroksejtek termeléséhez használ fel. Így a sárgadinnye is nagyon fontos rákmegelőzési módszer lehet.

A benne található C-vitamin mennyiségének köszönhetően alapvetően erősíti a szervezet védekezőképességét, mely nem csak a daganatos betegségek elleni küzdelemben fontos. Véd a megfázás, illetve a szívbetegségekkel szemben, valamint vízhajtó hatása révén hozzájárul a szervezet általános méregtelenítéséhez, mely a közérzet és az egészség szempontjából egyaránt fontos.

Készíts immunbomba salátát!

Málnás dinnyesaláta


  • 2 db sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 1 rózsaszín grépfrút, gerezdekre bontva
  • 10 szem málna
  • 1 kicsi friss gyömbér lereszelve

Keverd össze a grépfrút- és a sárgadinnye-darabokat egy nagy tálban, és hagyd állni fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Adagold négy kis tálkába, díszítsd a gyömbérrel és a málnával.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Citrom

Hasonlóan a legtöbb déligyümölcshöz, a citrom is a vitaminok tárháza, amit rendszeresen kellene fogyasztanunk, hiszen minden megvan benne, ami az egészséghez szükséges. Segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, egészségesen tartja az ínyt, valamint erősíti az egész immunrendszert.

Nem szabad megfeledkezni a citromban található limoninról, mely a legújabb kutatások szerint nemcsak megelőzi a rákot, hanem a már kialakult betegséget is hatékonyan lassítja. Erős fertőtlenítő tulajdonságai miatt megöli a baktériumokat, így fertőtlenítésre is kiválóan alkalmazható.

Készíts egészséges öntetet!

Pikáns citromos öntet

  • 50 ml citromlé
  • 175 ml frissen préselt paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 teáskanál egész szemű mustár
  • 1 citrom finomra reszelt héja

Az összes hozzávalót – a citromhéjat kivéve – tedd egy nagy csavaros tetejű üvegbe, és jól rázd össze. Öntsd tálba, szórd bele a citromhéjat, és keverd el villával. Rögtön locsold salátára.

Ezt is szeretjük