Ezeket edd rák ellen!
A rák napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Minden évben egyre többen halnak bele, pedig sokszor csökkenthető lenne a veszély. A hangsúly a megelőzésen van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Guajáva

A guajáva egy trópusi növény, mely hazánkban még sajnos nem mindenki által ismert – annak ellenére, hogy lassan a legtöbb piacon már lehet kapni. Fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, mert rengeteg C-vitamint tartalmaz, és remek méregtelenítő.

Színe érett állapotban mély narancsszínű, melyet a benne található béta-karotinnak köszönhet. Ez azonban nemcsak a gyümölcs színét adja, hanem egyéb betegség-megelőző szerepe is van. A béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja, ami azért nélkülözhetetlen, mert sakkban tartja a vírusokat, és hatékonyan előzi meg a rákos elfajulásokat. Csodálatos antioxidáns hatása révén, a C-vitaminnal összekapcsolódva, elpusztítja a szabad gyököket, és egészségesen tartja a test szerveit.

Készíts rákmegelőző italt!

Guajávaital – 2 személyre

  • 1 db guajáva, meghámozva és kockákra vágva
  • 1 db kis narancs, meghámozva, cikkekre szedve
  • 2 db zöldalma, felkockázva
  • 1 szelet citrom, a díszítéshez

Nyomd át a hozzávalókat a gyümölcsprésen. Tegyél hozzá jeget, díszítsd a citrommal, és azonnal tálald.


Sárgadinnye

A sárgadinnye a guajávához hasonlóan rengeteg béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A-vitaminná alakítva a betegségek elleni küzdelemben döntő szerepet játszó nyiroksejtek termeléséhez használ fel. Így a sárgadinnye is nagyon fontos rákmegelőzési módszer lehet.

A benne található C-vitamin mennyiségének köszönhetően alapvetően erősíti a szervezet védekezőképességét, mely nem csak a daganatos betegségek elleni küzdelemben fontos. Véd a megfázás, illetve a szívbetegségekkel szemben, valamint vízhajtó hatása révén hozzájárul a szervezet általános méregtelenítéséhez, mely a közérzet és az egészség szempontjából egyaránt fontos.

Készíts immunbomba salátát!

Málnás dinnyesaláta


  • 2 db sárgadinnye, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 1 rózsaszín grépfrút, gerezdekre bontva
  • 10 szem málna
  • 1 kicsi friss gyömbér lereszelve

Keverd össze a grépfrút- és a sárgadinnye-darabokat egy nagy tálban, és hagyd állni fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Adagold négy kis tálkába, díszítsd a gyömbérrel és a málnával.

Citrom

Hasonlóan a legtöbb déligyümölcshöz, a citrom is a vitaminok tárháza, amit rendszeresen kellene fogyasztanunk, hiszen minden megvan benne, ami az egészséghez szükséges. Segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, egészségesen tartja az ínyt, valamint erősíti az egész immunrendszert.

Nem szabad megfeledkezni a citromban található limoninról, mely a legújabb kutatások szerint nemcsak megelőzi a rákot, hanem a már kialakult betegséget is hatékonyan lassítja. Erős fertőtlenítő tulajdonságai miatt megöli a baktériumokat, így fertőtlenítésre is kiválóan alkalmazható.

Készíts egészséges öntetet!

Pikáns citromos öntet

  • 50 ml citromlé
  • 175 ml frissen préselt paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 teáskanál egész szemű mustár
  • 1 citrom finomra reszelt héja

Az összes hozzávalót – a citromhéjat kivéve – tedd egy nagy csavaros tetejű üvegbe, és jól rázd össze. Öntsd tálba, szórd bele a citromhéjat, és keverd el villával. Rögtön locsold salátára.

Ezt is szeretjük