3 bevált, filléres zsírapasztó ital

Ha a legegyszerűbb módszerek segítségével szeretnéd elősegíteni a súlycsökkenést, a következő három hatékony italt mindenképp próbáld ki.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges fogyókúra során elengedhetetlen a megfelelő folyadékfogyasztás. Nem feltétlenül kell azonban a napi körülbelül két literes mennyiséget kizárólag szénsavmentes ásványvízzel fedezned. A következő három hatékony diétás italt is bevetheted.

Cibere

A rejuvelaknak is nevezett, savanyított gabonaitalt a magyar néphagyomány cibereként ismeri. A búzaszemek és víz hozzáadásával készülő elixír leginkább a tejsavóra emlékeztet, mely híres emésztésjavító és tisztító hatásáról.

Ez igaz a ciberére is, mely az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb megoldást jelenti, ha a diéta ideje alatt biztosítani akarod a megfelelő anyagcserét, ugyanakkor az egészséges bélflóra jótékony baktériumainak munkáját is támogatni szeretnéd. Négy csésze cibere elkészítéséhez csupán egy liter vízre és két csésze búzaszemre - a legjobb a zsenge, fehér búza - lesz szükséged. Két napig áztasd a vízben a búzaszemeket, majd öntsd ki a vizet. Ezután alaposan mosd meg a szemeket, és újra áztasd be egy liter vízbe. Az üveg száját ruhával vagy csíráztató lappal takard le, majd két napra tedd félre.

Ezután már a kész rejuvelakot öntheted le a búzáról. Ezt a műveletet újabb adag készítéséhez ugyanazzal a búzával még egyszer megismételheted, azonban utána új búzával kell dolgoznod. Ha az italt túl savanyúnak érzed, rövidítsd le az erjesztés idejét. A rejuvelak hetekig eláll.

Tea

A klasszikus kínai gyógynövénykönyv, a Pentsao szerint a közönséges fekete vagy zöld tea alkalmazásának számtalan olyan területe van, mely jótékonyan hat az egészségre. Fogyasztása többek között csillogóvá teszi a szemet, tisztítja a hangot, élénkíti az arcszínt, megszünteti a szelesedést, emelkedetté teszi a szellemet, javítja az emésztést, enyhíti a szomjat, valamint vízhajtó hatással rendelkezik.

A tea az emésztés során lebontja a zsíros ételben lévő zsírokat és olajokat, így segítve elő a megfelelő anyagcserét és az ideális testsúly elérését. A tea akkor egészséges, ha hosszas áztatás helyett enyhén leforrázod. A diéta ideje alatt igyál meg belőle napi két csészével. Ha aggódsz a teában található koffein miatt, ugyanakkor annak anyagcsere-javító tulajdonságairól nem akarsz lemondani, fogyassz olyan teát, melyet bizonyos teafajták szárából, levélnyeléből készítenek, ezek tartalmazzák ugyanis a legkevesebb koffeint.

Kereskedelmi forgalomban ez bancha- vagy kukichatea néven kapható. Az a kevés koffein, mely ezekben található, szelíden élénkít, nem utolsósorban pedig elősegíti a komplex szénhidrátokból, vagyis a gabonából, hüvelyesekből és zöldségekből álló ételek emésztését.

Búzafűlé

Az otthon is csíráztatható búzafű a reformétkezés egyik leghatékonyabb alapanyaga, amennyiben egészséges italokkal szeretnéd elősegíteni a fogyást. A búzafű könnyen emészthető, rendkívül magas A-vitamin- és klorofilltartalommal rendelkezik, 20%-os fehérjetartalma pedig vetekszik a húsokéval. Úgy tartják, hogy a termékeny talaj mintegy 102 ásványi anyagából a búzafű több mint kilencvenet képes magába szívni. A gabonafüvek magas tápanyagtartalmukon kívül ritka emésztőenzimeket is tartalmaznak, melyek semmilyen más ételben nem találhatók meg ilyen töménységben. Több száz enzimjük felbontja az ételek emészthetetlen és mérgező anyagait, így fogyasztásuk segít a salaktalanításban, és az emésztésre is jótékony hatást gyakorol. Erőteljes emésztő hatása révén a búzafű a májtöbblettel, a renyhe emésztéssel és a gyomor-bél gyulladással bajlódó fogyókúrázók számára is hasznos.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A túlevési hajlam leküzdésére és a Candida-gomba kihajtására az étkezés kezdetén alkalmazd a fűlevet, a tablettát vagy a vízzel kevert port. Vigyázz azonban, mert a búzafűlé nagyon tömény: már 2,5 dkg is igen hatékony, egyszerre nem is szabad 5 dkg-nál többet inni belőle. Az ennél nagyobb mennyiség sem mérgező, de nem is növeli a hatást. A boltokban dehidrált levekből készült porok is kaphatók, melyek szintén nagyon tömények, így elég, ha egy evőkanál léport keversz el fél csésze vízzel. Az egész gabonafüvekből készített tablettából vagy fűporból több kell, mint a szárított léporból - tablettából 10 gramm vagy egy púpozott evőkanál por az adag.

Cikkünk Paul Pitchford Gyógyító táplálkozás című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük