10 lúgosító étel a jobb anyagcseréért: könnyebb emésztés, gyorsabb fogyás

Az elsavasodás szinte népbetegséggé vált. Ezek az ételek megszüntethetik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukrozott, tartósítószerekkel kezelt és emészthetetlen, mesterséges anyagokkal feljavított ételek fogyasztásával szinte népbetegséggé vált az elsavasodás, ami számos egészségügyi probléma mellett az anyagcsere lelassulásáért és az elhízásért is felelős.

Hogy helyreállítsd szervezeted sav-bázis egyensúlyát, és ezzel megkönnyítsd a zsíranyagcserét, valamint beindítsd a fogyást, gazdagítsd étrendedet lúgosító élelmiszerekkel. Íme, a leghatékonyabbak.

Egy kevés mazsolával izgalmasabbá teheted a müzlidet vagy a gyümölcssalátádat.

A fokhagyma a vértisztításban és a zsírbontásban is segítségedre lesz.

A tökmag nemcsak lúgosít, de a zsírégetéshez nélkülözhetetlen ásványi anyagokban is gazdag.

Az avokádót sokan a legerősebb lúgosító ételként tartják számon.

A gyömbér az anyagcserét is fokozza, segítségével könnyebben emészted meg a nehéz ételeket.

A krumpli is lúgosít, és remek diétás köret, feltéve, hogy nem bő olajban sütöd ki.

A friss és a savanyú uborka is lúgosít, ráadásul alig tartalmaz kalóriát.

A banán laktató és lúgosító, szénhidráttartalma miatt azonban naponta egynél többet ne egyél.

A közhiedelemmel ellentétben a citromnak is lúgosító hatása van.

A petrezselyem vízhajtónak sem utolsó.

Éhségűző finomságok nem csak diétázóknak

Megéheztél? Valami finomságra vágysz? A cukrozott édességek nem csupán kalóriatartalmuk miatt veszélyesek, de savasítanak is. Próbáld ki inkább az alábbi nyalánkságokat, melyeket bűntudat nélkül majszolhatsz.

10 ínycsiklandó, éhségűző finomság, amit a diéta alatt is nassolhatsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük