8 erős, természetes és olcsó antioxidáns

Ősszel különösen fontos, hogy odafigyelj a tápanyagbevitelre, kapszulák helyett válaszd a természetest.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mostanában megy egy reklám, miszerint nem túl egyszerű naponta öt gyümölcsöt, illetve zöldséget fogyasztani, főleg ősszel. Ez azért elég nagy túlzás, hetente egy bevásárlással bőven megoldható a dolog, és nem mindegy, hogy a vitaminok és ásványi anyagok természetes vagy mesterséges forrásból kerülnek-e a szervezetbe. Természetesen az étrend-kiegészítők jó szolgálatot tehetnek, de a zöldségek és gyümölcsök a fentieken kívül még számos más fontos anyagot tartalmaznak, például rostokat.

A folyamatos vitamin- és ásványianyag-pótlással a szervezet és ezzel együtt a bőr egészsége és szépsége sokáig megőrizhető, ahogyan az idő előtti öregedés sem következik be az antioxidánsban gazdag táplálkozásnak köszönhetően.

Az alábbi ételek megfizethetőek, ősszel is kaphatóak, próbálj meg minél többet beilleszteni az étrendedbe.

A cékla igazi szupertáplálék, színanyagai antioxidánsként viselkednek, segíti a vérképzést. Eheted nyersen, turmixba téve, de akár a tepsis krumplihoz hasonlóan is elkészítheted.

A spenótban található klorofill segíti a sejtek oxigénfelvételét, érdemes reggelente elkészíteni egy öregedésgátló, napindító turmixot. Rendszeres fogyasztás mellett már két hét alatt látni fogod a bőrödön a változást.

A citromban található C-vitamin nemcsak nátha ellen hat, hanem segít megelőzni a ráncokat is, köszönhetően annak, hogy serkenti a kollagéntermelést.

A goji bogyó szintén nagyon egészséges, C-, B1- és B3- vitamin is található benne, emellett magas a cink-, a kalcium- és a káliumtartalma. Hozzánk szárítva érkezik, de így is nagyon hatásos.

Az áfonya nem tartozik a legolcsóbb gyümölcsök közé, de ha azt vesszük, hogy kevesebb mint egy doboz cigaretta áráért az ember erős, természetes antioxidánshoz jut, akkor már nem is tűnik olyan drágának. Ereje a festékanyagában rejlik. Erősíti az ereket, és nagyon jót tesz a bőrnek.

A sütőtök az őszi szezon sztárja, mind a húsában, mind a magjában található antioxidáns, az előbbiben az A-vitamin előanyaga, az utóbbiban pedig E-vitamin.

A szőlőmagőrlemény tele van antioxidáns polifenolokkal, teheted sütibe, joghurtba, de még kávéba is. Rendszeresen érdemes fogyasztani.

Olcsó öregedésgátlók

A fentieken túl még számos étel és praktika áll a rendelkezésedre, ha szeretnéd lelassítani az idő kerekének a forgását.

7 olcsó ránctalanító, amihez bárki könnyen hozzájuthat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük