Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Így nem lesz kemény a levesbetét
A könnyű nyári zöldséglevest a tökéletes állagú grízgaluska még finomabbá, tartalmasabbá teszi.

Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségleves grízgaluskával munkanapokon is bevethető, mert könnyen elkészíthető, ráadásul tele van vitaminnal. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb lesz. A daragaluskád pedig nem fog szétesni, és nem lesz túl kemény.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő

Grízgaluskához

  • 4-5 evőkanál gríz
  • 1 tojás
  • fél mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Először keverd be a grízgaluskát. Egy tojást verj fel villával, adj hozzá kevés sót, majd fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Ennek mennyisége a tojás méretétől és a búzadara minőségétől is függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kell kapni. Ügyelj, hogy ne legyen túl kemény. Takard le, és fél óráig pihentesd.

Kevés olajon párold meg az aprított hagymát. Add hozzá a megmosott, tetszőleges formájúra vágott krumplit és a répát, majd párold egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, sózd meg, és dobj hozzá ételízesítőt. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhulnak, rakd hozzá a borsót, kanál segítségével szaggasd a levesbe a galuskákat. Főzd még 10-15 percig. Ekkor vágj szét egyet, és ha az homogén, leveheted a zöldséglevest a tűzről.

Blog.hu ajánló