Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Így nem lesz kemény a levesbetét
A könnyű nyári zöldséglevest a tökéletes állagú grízgaluska még finomabbá, tartalmasabbá teszi.

Egyszerű zöldségleves grízgaluskával
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségleves grízgaluskával munkanapokon is bevethető, mert könnyen elkészíthető, ráadásul tele van vitaminnal. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb lesz. A daragaluskád pedig nem fog szétesni, és nem lesz túl kemény.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemlevél
  • ételízesítő

Grízgaluskához

  • 4-5 evőkanál gríz
  • 1 tojás
  • fél mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Először keverd be a grízgaluskát. Egy tojást verj fel villával, adj hozzá kevés sót, majd fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Ennek mennyisége a tojás méretétől és a búzadara minőségétől is függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kell kapni. Ügyelj, hogy ne legyen túl kemény. Takard le, és fél óráig pihentesd.

Kevés olajon párold meg az aprított hagymát. Add hozzá a megmosott, tetszőleges formájúra vágott krumplit és a répát, majd párold egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, sózd meg, és dobj hozzá ételízesítőt. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhulnak, rakd hozzá a borsót, kanál segítségével szaggasd a levesbe a galuskákat. Főzd még 10-15 percig. Ekkor vágj szét egyet, és ha az homogén, leveheted a zöldséglevest a tűzről.

Blog.hu ajánló