Székelykáposzta

Így lesz szaftos és tökéletes

Minden igazi magyar háziasszonynak el kell tudnia készíteni a szaftos, húsos finomságot, aminek nem árt, ha másnap is esznek belőle.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

összesen 1 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Van egy fehér pólód? Így variáld, hogy stílusos legyen! - Tippek a videón »

Hány éves vagy? Ebből kell a legtöbbet enned, hogy fiatal maradj »

Hihetetlenül látványos frizura néhány csattal - Félhosszú hajhoz is jó »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Székely-káposzta, ahogy eredetileg írták, jó kiadós magyar étel, de nincs köze Székelyföldhöz, nevét Székely József költőről, íróról kapta. Ő kérte meg az Arany Sas Fogadó szakácsát, hogy főzzön valami sertéshúsos, szaftos, káposztás fogást.

Szerencsénkre az étterem szakácsa meg is alkotta az azóta is megunhatatlan műremeket, melyből nem csak egy napra lehet vacsora.

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • só és bors

A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.

A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.

Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.