Székelykáposzta

Így lesz szaftos és tökéletes

Minden igazi magyar háziasszonynak el kell tudnia készíteni a szaftos, húsos finomságot, aminek nem árt, ha másnap is esznek belőle.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

beauty and style

Csak fújni kell az új körömlakkot - Nem lehet elrontani a manikűrt! »

Nincsenek pigmentjeik: elképesztően gyönyörű fotók albínókról »

Felcsavarta, megkötötte: elképesztően dögös lett a sima fehér póló »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Székely-káposzta, ahogy eredetileg írták, jó kiadós magyar étel, de nincs köze Székelyföldhöz, nevét Székely József költőről, íróról kapta. Ő kérte meg az Arany Sas Fogadó szakácsát, hogy főzzön valami sertéshúsos, szaftos, káposztás fogást.

Szerencsénkre az étterem szakácsa meg is alkotta az azóta is megunhatatlan műremeket, melyből nem csak egy napra lehet vacsora.

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • só és bors

A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.

A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.

Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.

Blog.hu ajánló