5 könnyen elkészíthető, mennyei sütemény
Ha nem akarsz sokat költeni a desszertre, akkor válaszd a pénztárcakímélő, de nagyon finom süteményeket.
Némely torta és desszert nemcsak a cukrászdában kerül sokba, de a hozzávalókat is borsosan mérhetik. Az alábbi süteményekre azonban ez mind nem igaz.
Ha éppen nem vastag a pénztárcád, akkor válassz finom, de olcsó süteményeink közül!
Piskótafánk
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél pohár tejföl
- tej
A lisztet a vajjal, a sütőporral, a három tojássárgájával, a két fehérjével, a vaníliás cukorral és a tejföllel gyúrd össze, és adj hozzá annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral szaggass korongokat belőle. Egy vajjal kikent tepsibe helyezd el őket, majd kend meg a tetejüket a maradék tojásfehérjével. 180-200 fokon süsd őket pirosra.
Diós korong
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 20-25 dkg olvasztott vaj
- 2 dl pohár joghurt
- só
- porcukor
A lisztet gyúrd össze a dióval, a sütőporral, két tojássárgájával és egy tojásfehérjével, a joghurttal, a vajjal és a sóval. A tésztát lisztes deszkán nyújtsd ki, majd egy pohár segítségével szaggass belőle köröket. Ezeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg a maradék fehérjével. 200 fokon süsd meg őket, majd a sütőből kivéve hintsd meg porcukorral. Fémdobozban tárold a korongokat.
Diós-lekváros süti
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 2 tojás
- 3 evőkanál lekvár
- késhegynyi szódabikarbóna
- só
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- olaj
A lisztet, a cukrot, a vajat, a két tojássárgáját, a diót, a szódabikarbónát, a sütőrumot, a sót és a fűszereket gyúrd össze annyi vízzel, hogy rugalmas, formázható tésztát kapj. A tésztát válaszd ketté, és nyújts belőjük egy-egy lapot, ami pont belefér a tepsibe. Az egyiket helyezd a kiolajozott vagy kivajazott tepsi aljára. Ezt kend meg a lekvárral, majd fedd be a másik lappal. Közepes fokozaton süsd majdnem készre. Vedd ki, kend meg a tetejét a két fehérje és egy evőkanálnyi cukor keverékével, majd alacsony hőfokon süsd készre.
Eperkrémes torta
Hozzávalók a piskótához:
- 30 dkg porcukor
- 6 evőkanál víz
- 6 tojás
- 20 dkg liszt
- só
- egy csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg eperdzsem
- 2 evőkanál porcukor
- csomag piros tortazselatin
- 2 dl pohár natúr joghurt
A cukrot keverd habosra a tojássárgákkal és a vízzel. Keverd hozzá a csipetnyi sót és a sütőport, majd apránként adagolva dolgozd hozzá a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot. A tortaformát vajazd, lisztezd ki, és öntsd bele a tésztát. Közepes hőfokon süsd meg.
20 dkg lekvárt keverj el a joghurttal. Ezt töltsd a kettévágott, kihűlt tortalapba. A tortazselatinból, két evőkanál cukorból és a maradék dzsemből készült zselével mázold be a tetejét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás pite
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- tej
- só
- fahéj
- citromlé
A lisztet gyúrd össze a vajjal, a sóval, a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, kevés fahéjjal és 5 dkg cukorral. Némi langyos tejet adj hozzá, hogy lágy, de ne ragadós tésztát kapj. Lefedve keleszd meleg helyen egy óráig.
Az almákat hámozd meg, reszeld le, és a lé nagyját nyomd ki. Ezt keverd össze a maradék cukorral, kevés fahéjjal, egy-két evőkanál citromlével és a darával.
A megkelt tésztát válaszd kétfelé, és nyújtsd ki őket akkorára, hogy beleférjenek a tepsibe. Az egyikkel béleld ki a kivajazott tepsit, majd halmozd rá az almás tölteléket. Ezt fedd le a másik lappal. A tetejét kend meg kevés olvasztott vajjal, és egy villával szurkáld meg. Előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süsd pirosra.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény