5 könnyen elkészíthető, mennyei sütemény

Ha nem akarsz sokat költeni a desszertre, akkor válaszd a pénztárcakímélő, de nagyon finom süteményeket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Némely torta és desszert nemcsak a cukrászdában kerül sokba, de a hozzávalókat is borsosan mérhetik. Az alábbi süteményekre azonban ez mind nem igaz.

Ha éppen nem vastag a pénztárcád, akkor válassz finom, de olcsó süteményeink közül!

Piskótafánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél pohár tejföl
  • tej

A lisztet a vajjal, a sütőporral, a három tojássárgájával, a két fehérjével, a vaníliás cukorral és a tejföllel gyúrd össze, és adj hozzá annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapj.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral szaggass korongokat belőle. Egy vajjal kikent tepsibe helyezd el őket, majd kend meg a tetejüket a maradék tojásfehérjével. 180-200 fokon süsd őket pirosra.

Diós korong

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 20-25 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl pohár joghurt
  • porcukor

A lisztet gyúrd össze a dióval, a sütőporral, két tojássárgájával és egy tojásfehérjével, a joghurttal, a vajjal és a sóval. A tésztát lisztes deszkán nyújtsd ki, majd egy pohár segítségével szaggass belőle köröket. Ezeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg a maradék fehérjével. 200 fokon süsd meg őket, majd a sütőből kivéve hintsd meg porcukorral. Fémdobozban tárold a korongokat.

Diós-lekváros süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál lekvár
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • olaj

A lisztet, a cukrot, a vajat, a két tojássárgáját, a diót, a szódabikarbónát, a sütőrumot, a sót és a fűszereket gyúrd össze annyi vízzel, hogy rugalmas, formázható tésztát kapj. A tésztát válaszd ketté, és nyújts belőjük egy-egy lapot, ami pont belefér a tepsibe. Az egyiket helyezd a kiolajozott vagy kivajazott tepsi aljára. Ezt kend meg a lekvárral, majd fedd be a másik lappal. Közepes fokozaton süsd majdnem készre. Vedd ki, kend meg a tetejét a két fehérje és egy evőkanálnyi cukor keverékével, majd alacsony hőfokon süsd készre.

Eperkrémes torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • egy csipetnyi sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg eperdzsem
  • 2 evőkanál porcukor
  • csomag piros tortazselatin
  • 2 dl pohár natúr joghurt

A cukrot keverd habosra a tojássárgákkal és a vízzel. Keverd hozzá a csipetnyi sót és a sütőport, majd apránként adagolva dolgozd hozzá a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot. A tortaformát vajazd, lisztezd ki, és öntsd bele a tésztát. Közepes hőfokon süsd meg.
20 dkg lekvárt keverj el a joghurttal. Ezt töltsd a kettévágott, kihűlt tortalapba. A tortazselatinból, két evőkanál cukorból és a maradék dzsemből készült zselével mázold be a tetejét.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Almás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • tej
  • fahéj
  • citromlé

A lisztet gyúrd össze a vajjal, a sóval, a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, kevés fahéjjal és 5 dkg cukorral. Némi langyos tejet adj hozzá, hogy lágy, de ne ragadós tésztát kapj. Lefedve keleszd meleg helyen egy óráig.
Az almákat hámozd meg, reszeld le, és a lé nagyját nyomd ki. Ezt keverd össze a maradék cukorral, kevés fahéjjal, egy-két evőkanál citromlével és a darával.
A megkelt tésztát válaszd kétfelé, és nyújtsd ki őket akkorára, hogy beleférjenek a tepsibe. Az egyikkel béleld ki a kivajazott tepsit, majd halmozd rá az almás tölteléket. Ezt fedd le a másik lappal. A tetejét kend meg kevés olvasztott vajjal, és egy villával szurkáld meg. Előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süsd pirosra.

Ezt is szeretjük