5 könnyen elkészíthető, mennyei sütemény
Ha nem akarsz sokat költeni a desszertre, akkor válaszd a pénztárcakímélő, de nagyon finom süteményeket.
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »
- Mi a különbség a porcelán, a zselés és a géllak között? – Ezeket jó, ha tudod, mielőtt körmöshöz mész »

- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Némely torta és desszert nemcsak a cukrászdában kerül sokba, de a hozzávalókat is borsosan mérhetik. Az alábbi süteményekre azonban ez mind nem igaz.
Ha éppen nem vastag a pénztárcád, akkor válassz finom, de olcsó süteményeink közül!
Piskótafánk
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél pohár tejföl
- tej
A lisztet a vajjal, a sütőporral, a három tojássárgájával, a két fehérjével, a vaníliás cukorral és a tejföllel gyúrd össze, és adj hozzá annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral szaggass korongokat belőle. Egy vajjal kikent tepsibe helyezd el őket, majd kend meg a tetejüket a maradék tojásfehérjével. 180-200 fokon süsd őket pirosra.
Diós korong
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 20-25 dkg olvasztott vaj
- 2 dl pohár joghurt
- só
- porcukor
A lisztet gyúrd össze a dióval, a sütőporral, két tojássárgájával és egy tojásfehérjével, a joghurttal, a vajjal és a sóval. A tésztát lisztes deszkán nyújtsd ki, majd egy pohár segítségével szaggass belőle köröket. Ezeket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg a maradék fehérjével. 200 fokon süsd meg őket, majd a sütőből kivéve hintsd meg porcukorral. Fémdobozban tárold a korongokat.
Diós-lekváros süti
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 2 tojás
- 3 evőkanál lekvár
- késhegynyi szódabikarbóna
- só
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- olaj
A lisztet, a cukrot, a vajat, a két tojássárgáját, a diót, a szódabikarbónát, a sütőrumot, a sót és a fűszereket gyúrd össze annyi vízzel, hogy rugalmas, formázható tésztát kapj. A tésztát válaszd ketté, és nyújts belőjük egy-egy lapot, ami pont belefér a tepsibe. Az egyiket helyezd a kiolajozott vagy kivajazott tepsi aljára. Ezt kend meg a lekvárral, majd fedd be a másik lappal. Közepes fokozaton süsd majdnem készre. Vedd ki, kend meg a tetejét a két fehérje és egy evőkanálnyi cukor keverékével, majd alacsony hőfokon süsd készre.
Eperkrémes torta
Hozzávalók a piskótához:
- 30 dkg porcukor
- 6 evőkanál víz
- 6 tojás
- 20 dkg liszt
- só
- egy csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg eperdzsem
- 2 evőkanál porcukor
- csomag piros tortazselatin
- 2 dl pohár natúr joghurt
A cukrot keverd habosra a tojássárgákkal és a vízzel. Keverd hozzá a csipetnyi sót és a sütőport, majd apránként adagolva dolgozd hozzá a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot. A tortaformát vajazd, lisztezd ki, és öntsd bele a tésztát. Közepes hőfokon süsd meg.
20 dkg lekvárt keverj el a joghurttal. Ezt töltsd a kettévágott, kihűlt tortalapba. A tortazselatinból, két evőkanál cukorból és a maradék dzsemből készült zselével mázold be a tetejét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Almás pite
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- tej
- só
- fahéj
- citromlé
A lisztet gyúrd össze a vajjal, a sóval, a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, kevés fahéjjal és 5 dkg cukorral. Némi langyos tejet adj hozzá, hogy lágy, de ne ragadós tésztát kapj. Lefedve keleszd meleg helyen egy óráig.
Az almákat hámozd meg, reszeld le, és a lé nagyját nyomd ki. Ezt keverd össze a maradék cukorral, kevés fahéjjal, egy-két evőkanál citromlével és a darával.
A megkelt tésztát válaszd kétfelé, és nyújtsd ki őket akkorára, hogy beleférjenek a tepsibe. Az egyikkel béleld ki a kivajazott tepsit, majd halmozd rá az almás tölteléket. Ezt fedd le a másik lappal. A tetejét kend meg kevés olvasztott vajjal, és egy villával szurkáld meg. Előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süsd pirosra.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje

- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs

- alma
- sütemény