Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept
Sok sajt, fokhagyma és isteni fűszerezés: a spenótos lasagne hús nélkül is fantasztikus.
Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.

Spenótos-sajtos lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg spenót
- 25 dkg lasagne
- 20 dkg trappista sajt
- 7.5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, majd szórd bele a lisztet, és öntsd fel langyos tejjel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről. A spenótot kevés olajon fonnyaszd meg a zúzott fokhagymával.
Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció