Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept
Sok sajt, fokhagyma és isteni fűszerezés: a spenótos lasagne hús nélkül is fantasztikus.

Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.

Spenótos-sajtos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne
  • 20 dkg trappista sajt
  • 7.5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, majd szórd bele a lisztet, és öntsd fel langyos tejjel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről. A spenótot kevés olajon fonnyaszd meg a zúzott fokhagymával.
 

Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük