Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept
Sok sajt, fokhagyma és isteni fűszerezés: a spenótos lasagne hús nélkül is fantasztikus.

Szaftos, spenótos lasagne nyúlós, ropogós sajtréteggel a tetején - Szuperegyszerű recept
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvelt tésztája, a lasagne sokféle változatban készülhet. Friss spenóttal különösen ízletes. Ha van lehetőséged, mozzarellát rakj a tetejére. Ez az egyszerű fogás családi kedvenc lesz, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot.

Spenótos-sajtos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne
  • 20 dkg trappista sajt
  • 7.5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, majd szórd bele a lisztet, és öntsd fel langyos tejjel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről. A spenótot kevés olajon fonnyaszd meg a zúzott fokhagymával.
 

Egy tepsit kenj ki besamellel, majd tegyél bele egy sor tésztát. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére tészta kerüljön. Öntsd rá a maradék besamelt, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük