Spárgakrémleves zsenge zöldségből

Fél óra alatt kész!

A spárga a május sztárja, fogyaszd baconbe tekerve, köretnek, vagy főzz belőle krémlevest!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki a spárgát szereti, rossz ember nem lehet, és valószínűleg egész májusban piacra jár, hogy minél többet fogyasszon eme remek terményből, amíg a szezon tart.

A spárgakrémleves kiválóan alkalmas arra, hogy különböző élénk ízű fűszerekkel variáld, tegyél bele mentát, citromot vagy akár sáfrányt!

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 7 dl zöldségleves alaplé - kockából is jó
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só, fehérbors
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Ahogyan a krémleveseknél általában, itt sem lesz nehéz dolgod. A zöldséget tisztítsd meg, darabold egységes méretű részekre, majd tedd félre.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Az alaplét öntsd fel a tejjel, tedd fel főni, majd amikor már elég forró, dobd bele a spárgadarabokat - párat érdemes félretenni, és csak a főzés végén adni a leveshez. A tojásból most csak a sárgájára lesz szükséged, a tejszínnel keverd el, majd tedd félre.

Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

Nézegess képeket!

Elolvasom

A lisztből és a vajból készíts rántást, add a leveshez, fűszerezd kedved szerint, majd ess neki a botmixerrel, és addig le se állj, amíg nem kapsz egységes, krémszerű levet. Ekkor add hozzá a tojásos keveréket, dolgozd el benne szépen, és már kész is a friss, finom spárgakrémlevesed.

Ezt is szeretjük