Sonkás-medvehagymás pogácsa

A különleges ízű és illatú sonkás-medvehagymás pogácsa fantasztikus tavaszi csemege.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót? A hajad megköszöni, ha megteszed »

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre itt a tavasz egyik hírnöke, a medvehagyma. Sütés-főzés során használhatod húsokhoz, salátákhoz, vagy a pogácsát és egyéb sós sütit is pikánsabbá teheted vele. Ha van kenyérsütő a háznál, érdemes azzal elvégeztetni a dagasztást és a kelesztést. A sonkás-medvehagymás pogácsa remek vendégváró.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg medvehagyma
  • 5 dkg sonka
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel, azaz várj öt-tíz percig, amíg a térfogata jól megnő. A vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és kanalazd hozzá a tejfölt. Mehet hozzá a megmosott, apróra vágott medvehagyma és az ugyancsak felaprított sonka. Az egészet jól dolgozd össze. A dagasztást végezheted géppel is. Ha jól összeáll, takard le, és tedd meleg helyre.

Várd meg, amíg a tészta a duplájára nő, ez körülbelül egy óra, majd lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szúrd ki pogácsaszaggatóval. Rendezd el sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tészta tetejét a villával felvert tojással. Tedd a sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd barnára a pogácsákat.

Blog.hu ajánló