Szaftos sertéspörkölt bográcsban

A nyári életérzéshez szervesen hozzátartozik a bográcsban készült pörkölt, ami a kerti partik állandó szereplője.

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Tudod, hol van ez a vár? Nehezen találni megnyugtatóbb helyet ennél a tiszta zöldövezetnél (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Otthon elkészíthető göndörítő, selymesítő hajkrém: csodás loknijaid lesznek tőle »

Visszatér a divatba a 70 éve elfeledett fürdőruha - Csodaszép fotókon mutatták meg »

Nem feszülős, de nagyon nőies: ez a nadrágfazon a telt alakon is jól mutat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legkedveltebb hazai fogás, vagyis a pörkölt a konyhában megfőzve is isteni, de ha a szabadban, bográcsban készíted, akkor az igazi. Sertéshúsból készült receptünk igazán kiadós nyári fogás, ami akár a kerti partik főszereplője is lehet.

Ha te sem tudsz ellenállni a zaftos, omlós húsnak, akkor próbáld ki receptünket!

Bográcsban készült pörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös sertéslapocka
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg bőrös császárszalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerlevél
  • pirospaprika
  • bors

A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel. A zsírt olvaszd fel a bográcsban, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. A paradicsomot és paprikát vágd kisebb darabokra, és azt is szórd bele a bográcsba, illetve a kockára vágott sertéshúst és a szalonnát is dobd bele, és süsd meg kicsit.

Fűszerezd sóval, borssal és pirospaprikával ízlésed szerint, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a húst. Főzd körülbelül 40 percet - időnként keverj rajta, nehogy odaégjen -, majd ellenőrizd, megpuhultak-e már a hozzávalók. Ha igen, akkor a szintén kockára vágott, meghámozott krumplit is tedd bele a pörköltbe, és add hozzá a vörösbort is. 

Amikor a krumpli is puha, vedd le a pörköltet a tűzről, és már kínálhatod is. Legjobb egy szelet friss, házi készítésű kenyérrel és savanyúsággal.

Blog.hu ajánló