Sajttal töltött rántott csirkecomb
A hazai vasárnapi ebédek sztárja egyértelműen a rántott hús, egy kis változatosság azonban neki sem árt.
Töltött is, göngyölt is, mégsem olyan bonyolult, mint gondolnád, egy a fontos, legyen nálad hústű, az kelleni fog.
A sajt kiválasztása rád van bízva, lehet füstölt vagy sima trappista, ha pedig valami kéksajtot szeretnél használni, csínján bánj az adagolással, mert elnyomhatja a többi ízt.
Sajttal töltött, göngyölt, rántott csirkecomb
Hozzávalók:
- 10 darab csirkefelsőcomb
- 20 dkg sajt
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd le őket alaposan. Szabadítsd meg a csontoktól mindegyiket. Ezután áztasd be őket tejbe, amibe nyomd bele a fokhagymagerezdeket is, így hagyd állni nagyjából egy órán át. Amíg állnak, a sajtból egyenletes darabokat vágj ki, majd ezeket tedd félre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha eleget áztak a combok, fektesd ki őket egyenként, sózd, borsozd, tedd beléjük a sajtdarabokat, úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöld fel őket, és mindegyiket tűzd át egy-egy hústűvel, hogy egyben maradjanak. Ezután kezdheted a panírozást, először mártsd meg egy kis lisztben a combokat, aztán forgasd meg őket tojásban, amibe tegyél egy kis tejet, végül jöhet a zsemlemorzsa. Ezután nincs más hátra, mint jó forró olajban készre sütni a combokat.
Csak a hazai!
A hagyományos magyaros ételeknél nincs jobb, ha te is így látod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
- balaton
- paprika
Így készül a tökéletes harcsapaprikás
- zöldséges
- nyár