Sajttal töltött rántott csirkecomb

Igazi vasárnapi ebéd

A hazai vasárnapi ebédek sztárja egyértelműen a rántott hús, egy kis változatosság azonban neki sem árt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött is, göngyölt is, mégsem olyan bonyolult, mint gondolnád, egy a fontos, legyen nálad hústű, az kelleni fog.

A sajt kiválasztása rád van bízva, lehet füstölt vagy sima trappista, ha pedig valami kéksajtot szeretnél használni, csínján bánj az adagolással, mert elnyomhatja a többi ízt.

Sajttal töltött, göngyölt, rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 10 darab csirkefelsőcomb
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd le őket alaposan. Szabadítsd meg a csontoktól mindegyiket. Ezután áztasd be őket tejbe, amibe nyomd bele a fokhagymagerezdeket is, így hagyd állni nagyjából egy órán át. Amíg állnak, a sajtból egyenletes darabokat vágj ki, majd ezeket tedd félre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha eleget áztak a combok, fektesd ki őket egyenként, sózd, borsozd, tedd beléjük a sajtdarabokat, úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöld fel őket, és mindegyiket tűzd át egy-egy hústűvel, hogy egyben maradjanak. Ezután kezdheted a panírozást, először mártsd meg egy kis lisztben a combokat, aztán forgasd meg őket tojásban, amibe tegyél egy kis tejet, végül jöhet a zsemlemorzsa. Ezután nincs más hátra, mint jó forró olajban készre sütni a combokat.

Csak a hazai!

A hagyományos magyaros ételeknél nincs jobb, ha te is így látod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük