Rakott kel, ahogyan anyukád csinálta
A rakkotasokban az a jó, hogy nehéz elrontani őket, így akkor is érdemes belevágni az elkészítésükbe, ha nem vagy gyakorlott a konyhában.
A rakott ételek azért jók, mert szinte lehetetlen elrontani őket, és nagyon változatosan elkészíthetők.


A kelkáposzta ráadásul nemcsak finom, de a pénztárcádat sem üríti ki. Próbáld ki jól bevált receptünket!
Rakott kel
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 50 dkg kelkáposzta
- 5 dkg rizs
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 csipet köménymag
- só
A darált húst készítsd el pörköltszerűen - rövid lére -, pirítsd zsírjára, a rizst pedig főzd meg. A kelkáposztát bontsd leveleire, mosd meg, áztasd tíz percre sós vízbe, majd öblítsd le, és sós, köménymagos vízben főzd félpuhára.
Vajazz ki egy tepsit, az aljára simíts egy réteg káposztalevelet, rá egy sor rizst, egy sor húst és egy réteg tejfölt tegyél. Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposztát tegyél, és alaposan kend meg tejföllel. A maradék vajat melegítsd fel, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára, majd forrón tálald.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- sárgarépa
- egytálétel
Tejszínes rakott csirke zöldségekkel

- hagyma
- egytálétel
Tejszínes rakott hagyma sajttal

- cukkini
- egytálétel