Az eredeti puliszka receptje
Az aranyszínű puliszka nem csak hazánkban, de Erdélyben, szász, ukrán, sőt, még bolgár földön is népszerű étel.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Annak idején, amikor már végképp nem volt otthon semmi, amiből ételt lehetett volna készíteni, nagyanyáink kisöpörték a véka aljáról a kukoricalisztet, és puliszkát készítettek.

Hogy mennyire leleményesek voltak, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még most is, amikor már megválogathatjuk, mit eszünk, érdemes kipróbálni ezt a receptet.

Persze ma már nem feltétlenül kell a legegyszerűbb változathoz ragaszkodnunk.

Puliszka

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • víz

Egy kis lábasban forralj fel sós vizet, majd öntsd hozzá előbb a darát, majd a lisztet. Közben folyamatosan kevergesd - a legjobb habverővel. Ha besűrűsödött, kanállal formázz belőle halmokat, és azonnal tálald.
 

Puliszka másképp

Hozzávalók:

  • kukoricadara
  • víz

Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből. Megolvasztott vajon pirítsd meg a puliszkadarabokat.

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:

  • egy adag puliszka
  • egy kis pohár tejföl
  • 25 dkg juhtúró
  • zsír

Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.

Szalonnás puliszka

Hozzávalók:

  • egy adag puliszka
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma

A puliszkát főzd keményre, majd, ha kihűlt, borítsd egy tiszta konyharuhára, és lapogasd el 1,5 centi vastagságúra. A felkockázott szalonnát pirítsd zsírjára, majd dobd mellé az apróra vágott hagymát is. Nem kell teljesen üvegesre párolnod, csak egy kicsit puhítsd meg. A puliszkát kend meg hagymás szalonnával, majd rétesszerűen tekerd fel, külsejét kend meg a megmaradt zsiradékkal, majd forró sütőben 5-10 perc alatt pirítsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló