Máj pikáns mártásban
Gyors, egyszerű vacsora
Ha a munkából hazaérve fáradtan egyszerű, gyors, de tartalmas fogást szeretnél csinálni, készítsd el az alábbi receptet!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

Nőiesebbek, mint a farmer: 3 nadrágfazon, ha széles a csípőd, és vastag a combod »

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máj olcsó és gyorsan elkészíthető, emellett magas vastartalmának köszönhetően egészséges is, így gyakran kerülhet a vacsoraasztalra valamilyen májas fogás.

A fehérbor mindig egy kis pikáns ízt ad az ételnek, és bármilyen egyszerű fogást könnyű vele feldobni.

Csirkemáj fehérboros mártásban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
  • 2-3 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • kakukkfű
  • só,bors
  • mustár
  • liszt

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd apró kockákra, majd forró olajon kezdd el pirítani egy serpenyőben, a májat vágd csíkokra, és add hozzá a hagymához. Amíg pirulnak, adj hozzájuk egy evőkanálnyi lisztet és mustárt, valamint fűszerezd meg az egészet ízlésednek megfelelően. 

Ha már kicsit összeállt, add hozzá a bort és egy nagyon kicsi vizet, így csak nagyon rövid ideig főzd őket együtt, mielőtt levennéd a tűzről, add hozzá a tejfölt, majd keverd össze. Díszítésnek pirítsd meg a bacont mindkét oldalán, és halmozd az étel tetejére.

Még több húsos fogás!

Ha szeretnél minden napra valamilyen húsos fogást készíteni, adunk néhány ötletet.

Blog.hu ajánló