Paradicsomleves főzés nélkül kánikulai napokra
20 perc elkészíteni
Ez a hideg, kellemesen fűszeres leves a legnagyobb melegben is felfrissít. Így még nem próbáltad!

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az óriási forróságban kifejezetten jólesik ez a hűsítő, tápláló, vitaminokban gazdag paradicsomleves. Hegedűs Klára receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 nagyobb paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 rozmaringág levelei
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • fél citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, kockázd fel, add hozzá az aprított bazsalikom- és rozmaringleveleket, majd önts hozzá egy deci vizet. Botmixer segítségével pépesítsd.

Az így kapott masszát sűrű szűrőn, kanál segítségével nyomkodd át, így megszabadulhatsz a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetsz hozzá. A cél, hogy tartalmas, de ne túl sűrű folyadékot kapj. Ezután ízesítheted egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, egy teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral. Öntsd a keveréket fagyasztható tálkába, és óránként egy villával alaposan törd át.

Öt-hat óra elteltével a leves eléri a megfelelő állagot. Ekkor szedd tányérokba, hintsd meg sóval, friss borssal, és még egy kevés citromlevet csepegtethetsz rá. Fokhagymás pirítóssal kínáld.

Blog.hu ajánló