Paradicsomleves főzés nélkül kánikulai napokra
20 perc elkészíteni
Ez a hideg, kellemesen fűszeres leves a legnagyobb melegben is felfrissít. Így még nem próbáltad!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az óriási forróságban kifejezetten jólesik ez a hűsítő, tápláló, vitaminokban gazdag paradicsomleves. Hegedűs Klára receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 nagyobb paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 rozmaringág levelei
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • fél citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, kockázd fel, add hozzá az aprított bazsalikom- és rozmaringleveleket, majd önts hozzá egy deci vizet. Botmixer segítségével pépesítsd.

Az így kapott masszát sűrű szűrőn, kanál segítségével nyomkodd át, így megszabadulhatsz a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetsz hozzá. A cél, hogy tartalmas, de ne túl sűrű folyadékot kapj. Ezután ízesítheted egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, egy teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral. Öntsd a keveréket fagyasztható tálkába, és óránként egy villával alaposan törd át.

Öt-hat óra elteltével a leves eléri a megfelelő állagot. Ekkor szedd tányérokba, hintsd meg sóval, friss borssal, és még egy kevés citromlevet csepegtethetsz rá. Fokhagymás pirítóssal kínáld.

Blog.hu ajánló