Paradicsomleves főzés nélkül kánikulai napokra
20 perc elkészíteni
Ez a hideg, kellemesen fűszeres leves a legnagyobb melegben is felfrissít. Így még nem próbáltad!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az óriási forróságban kifejezetten jólesik ez a hűsítő, tápláló, vitaminokban gazdag paradicsomleves. Hegedűs Klára receptje.

Paradicsomleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 nagyobb paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 rozmaringág levelei
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • fél citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, kockázd fel, add hozzá az aprított bazsalikom- és rozmaringleveleket, majd önts hozzá egy deci vizet. Botmixer segítségével pépesítsd.

Az így kapott masszát sűrű szűrőn, kanál segítségével nyomkodd át, így megszabadulhatsz a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetsz hozzá. A cél, hogy tartalmas, de ne túl sűrű folyadékot kapj. Ezután ízesítheted egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, egy teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral. Öntsd a keveréket fagyasztható tálkába, és óránként egy villával alaposan törd át.

Öt-hat óra elteltével a leves eléri a megfelelő állagot. Ekkor szedd tányérokba, hintsd meg sóval, friss borssal, és még egy kevés citromlevet csepegtethetsz rá. Fokhagymás pirítóssal kínáld.

Ezt is szeretjük