Paradicsomleves főzés nélkül kánikulai napokra
20 perc elkészíteni
Ez a hideg, kellemesen fűszeres leves a legnagyobb melegben is felfrissít. Így még nem próbáltad!

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

Unod a cicaszemet? Egy ceruzavonás, és új smink lesz belőle »

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az óriási forróságban kifejezetten jólesik ez a hűsítő, tápláló, vitaminokban gazdag paradicsomleves. Hegedűs Klára receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 nagyobb paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 rozmaringág levelei
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • fél citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, kockázd fel, add hozzá az aprított bazsalikom- és rozmaringleveleket, majd önts hozzá egy deci vizet. Botmixer segítségével pépesítsd.

Az így kapott masszát sűrű szűrőn, kanál segítségével nyomkodd át, így megszabadulhatsz a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetsz hozzá. A cél, hogy tartalmas, de ne túl sűrű folyadékot kapj. Ezután ízesítheted egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, egy teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral. Öntsd a keveréket fagyasztható tálkába, és óránként egy villával alaposan törd át.

Öt-hat óra elteltével a leves eléri a megfelelő állagot. Ekkor szedd tányérokba, hintsd meg sóval, friss borssal, és még egy kevés citromlevet csepegtethetsz rá. Fokhagymás pirítóssal kínáld.

Blog.hu ajánló