Pofonegyszerű padlizsánkrém

Készítsd el mindenki kedvencét!

A padlizsánkrémet nem lehet megunni. A recepthez ráadásul semmilyen különleges összetevő nem szükséges.

A padlizsánkrém igazi ínyencség, mégsem nehéz elkészíteni. Tökéletes mártogatósnak és szendvicsre vagy pirítósra is.

Ehhez a változathoz ráadásul semmilyen különleges összetevő nem kell, a padlizsánon kívül valószínűleg mindent megtalálsz otthon.

Fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • fehérbors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 dl olívaolaj

A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára közepesen előmelegített sütőben. A hagymát reszeld le vagy vágd egészen apró kockákra. Ha megsült a padlizsán, vágd ketté és kapard ki a belsejét, majd keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd egy nagyon kevés ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal. Hűtőben pár napig eláll.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

cezaros
  • saláta
  • saláták, zöldséges ételek

Az eredeti Cézár-saláta receptje

humuszka
  • szendvics
  • különleges recept

Készíts humuszt házilag!

Ezt is szeretjük