5 hozzávaló, 5 rakottas

A legjobb dolog a rakottasban, hogy sütés közben az ízek tökéletesen összeérnek a tepsiben. Ezeknek a finomságoknak senki nem tud majd ellenállni.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakottasra gyakorlatilag végtelen számú variáció létezik. Nézz be a hűtőbe, amit találsz, dobd be egy tepsibe, és fél óra múlva kész is a remek vacsora.

Ha ennél azért jobban szeretnéd megtervezni a dolgot, arra is van pár ötletünk. Elég lesz öt hozzávaló.

Kolozsvári rakott kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kacsa
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés liszt

A kacsát kívül-belül sózd meg, és egy kevés vízzel és a fokhagymával párold puhára.

A szalonnát vágd vékony szeletekre, a felével bélelj ki egy tűzálló tálat, rakd rá a jól kinyomkodott savanyú káposztát, majd a kacsát, végül az egészet borítsd be a megmaradt szalonnával.

A kacsa főzőlevét sűrítsd be egy kevés liszttel, ezután fólia alatt párold puhára az ételt, majd a fóliát levéve süsd pirosra.

Sajtos-gombás rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg gomba
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma

A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, sózd meg, és mindkét oldalukat picit süsd meg. A gombát szeleteld fel, és az apróra vágott vöröshagymával együtt párold meg egy kevés olajon, majd ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemzölddel. A felvert tojást keverd el a reszelt sajttal. Egy tűzálló, kiolajozott tál aljára fektesd le a hússzeleteket, erre tedd a hagymás gombát, végül locsold meg a sajtos tojással. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

Tarhonyás rakottas

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi pirospaprika

A tarhonyát kevés olajon pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel, sózd meg, és fedő alatt párold puhára. A tojásokat főzd keményre, majd vágd karikákra, kevés olajon keverd össze a pirospaprikával, majd engedd fel kevés vízzel. Sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel, sózd, borsozd. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és felváltva rétegezd bele a tarhonyát és a tojásos keveréket. Előmelegített sütőben süsd át.

Sajtos rakottas

Hozzávalók:

  • 1 kg piros és zöld húsú paprika
  • 30 dkg csigatészta
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 4 dl tejföl

A tésztát főzd félpuhára, a gombát vágd vékony cikkekre. A paprikák magházát távolítsd el, és vágd a húsukat csíkokra. Egy nagyobb tálban lazán keverd el a tésztát, a gombát és a paprikát a sóval, borssal, rozmaringgal ízesített tejföllel. Az egészet halmozd egy tűzálló tálba, a tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirítsd meg.

Sóskás rakottas

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg rizs
  • 1 csomag feta sajt
  • 1 csomag mirelit sóska
  • 1 evőkanál olaj

A rizst pirítsd meg egy kevés olajon, majd öntsd fel dupla annyi vízzel, sózd meg, és párold, amíg a tetején csak egy ujjnyi víz marad. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit állni. Egy nagyobb serpenyőben fonnyaszd össze a sóskát, közben kenj ki olajjal egy tűzálló tálat. Simítsd bele a rizs felét, majd erre tedd a szalonnacsíkokat - néhány szeletet tegyél félre -, erre pedig a sóskát. Morzsold rá a fetát, végül az egészet takard be a megmaradt rizzsel. A sóska levéből locsolj pár kanállal a rizsre, végül tedd rá a megmaradt szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sül.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló