4 gyors, laktató őszi rakottas
Már nem csak mirelitben fogyaszthatjuk kedvenc zöldségeinket! Íme, néhány könnyű és finom recept, nem csak húsimádóknak!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott cukkíni

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 40 dkg cukkíni
  • 25 dkg darált hús
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl víz
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • pirospaprika

Kockázd fel a cukkínit, és tedd egy hőálló tálba. Pirítsd meg a darált húst, és öntsd hozzá a pirospaprikával elkevert tejszínt, illetve a vizet, majd főzd az újraforrástól számított két percig.

Öntsd egy hőálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd a sütőben süsd 20-25 percig.

Sajtos rakott tök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db tök
  • 1 csokor kapor
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg darált hús
  • 2 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • pirospaprika
  • 20 dkg reszelt sajt

Hámozd meg, és reszeld le a tököt, majd főzd meg kaporral ízesített, sós vízben. Az olajon pirítsd meg a húst, adj hozzá borsot és paprikát. Kivajazott, kilisztezett tűzálló tálba rétegezd a lecsepegtetett tököt és a húst. A tetejét szórd meg sajttal, és süsd, míg a sajt meg nem pirul.

Rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • vaj
  • bors

A babot enyhén sós vízben főzd meg. A húst pirítsd meg, sózd, borsozd, és add hozzá a tejföl felét. Egy hőálló tepsit vajazz ki, és öntsd bele a lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a darált hús, majd ismét a zöldbab. Keverd el a maradék tejfölt a tojással, és öntsd a zöldbabréteg tetejére. Középmeleg sütőben süsd, míg meg nem pirul a teteje.

Túróval rakott karfiol

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • reszelt sajt

Szedd a karfiolt rózsáira, és főzd meg sós vízben. Majd a lecsöpögtetett karfiolt tedd jénai tálba, és morzsold rá a túrót. Keverd össze a tejfölt a tojással, a sóval és egy kis ételízesítővel, és locsold a karfiolokra. A tetejét szórd meg sajttal. Tedd sütőbe, és közepes lángon süsd, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló