Vajpuha narancsos kacsamell

Így marad rózsaszín

Igazi ízletes ünnepi fogás, amit nem csak a piros betűs napokon érdemes készítened.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kacsamell nem a legolcsóbb hús, amihez hozzájuthatsz, azonban az íze minden pénzt megér, egy kis naranccsal kiegészítve pedig igazi ünnepi lakoma.

Temérdek verzió létezik, ha szereted a pikáns ízeket, egy kis chilivel is megbolondíthatod, de az sem árt neki, ha a sütés előtt egy-két napig narancsos pácban áztatod.

Narancsos kacsamell

Hozzávalók:

  • 5 narancs
  • 5 dkg méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy, bőrös kacsamell
  • 2 szál kakukkfű
  • 1/2 citrom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A kacsamelleket mosd meg, majd irdald be kereszt alakban. Sózd és borsozd, majd  szórd rá a kakukkfüvet. Ezután pirítsd  a bőrös felén nagyjából tíz percig, darabold mellé a fokhagymát is, majd fordítsd meg, és pirítsd a másik felén is öt percig.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amikor a nem bőrös felét pirítod, csepegtess rá egy keveset a citrom levéből. Három narancsot facsarj ki, majd a maradék citrom levével, a mézzel és a hús szaftjával keverd össze, ha túl híg lett, akkor egy kis étkezési keményítővel sűrítsd. A maradék két narancsot pucold meg, szabadítsd meg a hártyájától is, kockázd fel minél apróbbra, majd szórd a szószba, és öntsd a húsokra. Ha mindez megvan, így told be a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen rápirul a mézes-narancsos mártás.

Isteni sültek az ünnepi asztalra

Ha már tudod, hogy szeretnél ünnepi vacsorát, de még nem tudod, hogy mi kerüljön majd rá, nézz szét képgalériánkban!

Ínycsiklandó sültek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

csirkeszarnyak lead
  • csirke
  • sült csirke

Ropogós csirkeszárnyak

Ezt is szeretjük