Így készül az olasz szegény lecsó: sok színes paprikával és bazsalikommal főzik
Az olasz lecsó, vagyis a peperonata sokféle színes paprikából, és hús nélkül készül.
A legtöbb népnek megvan a maga lecsója. Az olasz változat, a peperonata tájegységenként eltérő: van, ahol padlizsánt, máshol fenyőmagot, olajbogyót és kapribogyót is tesznek hozzá. Ami azonban egyikből sem hiányozhat, az a friss bazsalikomlevél.
Olasz lecsó (peperonata)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg színes kaliforniai paprika
- 40 dkg paradicsom
- 10 bazsalikomlevél
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát hámozd meg, és cikkezd fel. A paradicsomot vágd kockákra, a paprikát csumázd ki, és csíkozd fel. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd ha már puha, dobd rá a felaprított fokhagymát, és együtt pirítsd egy percig. Ekkor add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított bazsalikommal, és kis lángon nagyjából negyven perc alatt főzd össze addig, amíg a paradicsom teljesen szétesik, a paprika pedig megpuhul. Ha szeretnéd, ízlés szerint olívabogyóval, kapribogyóval vagy felkockázott padlizsánnal is dúsíthatod. Friss kenyérrel tunkolva az igazi.
A török lecsót is érdemes kipróbálni, amely tojással és erős paprikával fő.
Menemen, a török konyha tojásos lecsója: friss lepénykenyérrel az igazi
A legtöbb nemzet saját lecsórecepttel büszkélkedik, köztük a törökök is, a menemen szaftos, tunkolós finomság, amit ráérős reggeleken érdemes elkészíteni.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció