4 fantasztikus, olcsó vacsora 1000 forint alatt
Egy kellemes vacsora nem pénz, csak leleményesség kérdése. Nézd meg, milyen finomságokat készíthetsz szűkös költségvetés mellett is!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van az úgy, hogy hó végén már komolyan megnézed, mi mennyibe kerül a boltban. Ez persze nem akadályozhatja meg, hogy lenyűgözd a párodat egy remek vacsorával!

Mutasd meg neki, hogy bármilyen helyzetből ki tudod hozni a legjobbat, és élvezzétek az ízeket!

Sült farhát köményes krumplival

Hozzávalók:

  • 2 húsosabb csirkefarhát
  • 10 kicsi krumpli
  • kömény
  • majoránna
  • rozmaring
  • olaj
  • vaj
  • bors

A farhátakat kívül-belül fűszerezd, tedd egy tűzálló tálba, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd a sütőbe. Ha már megfőtt, vedd le a fóliát, tegyél a húsok tetejére egy kevés vajat, hogy ropogósabbak legyenek, és süsd meg őket pirosra.

A krumplikat mosd és sikáld meg alaposan, ha nagyobbak, vágd darabokra. Szórd meg sóval, borssal, őrölt köménnyel, és locsold meg kevés olajjal. Tedd őket sütőlemezre, és süsd félkészre. Ezután tegyél egy kis darab vajat mindegyik tetejére, és süsd készre.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Darált hússal töltött tejfölös krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nagy krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • pár kanál tejföl

A krumplit pár percre tedd forró vízbe, majd óvatosan hámozd meg, vágd ketté, és a közepébe vájj lyukat. A húsból, a tojásból, a felkockázott hagymából és a fűszerekből keverj fasírozottat, és töltsd bele a krumplikba. A tetejükre tegyél egy kevés tejfölt, majd egy rácson fóliával letakarva tedd a sütőbe. Főzd így 15 percig, majd vedd le a fóliát, és locsolgatás közben pirítsd meg - érdemes tenni alá egy tepsit. Végül szórd meg a reszelt sajttal, és olvaszd rá. Kínálhatsz mellé savanyúságot.

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 citrom
  • bors
  • vaj

A csirkét sózd és borsozd be. Egy kisebb lábas aljára öntsd a tejföl felét, és fektess rá néhányat a megmosott, hámozatlan citromkarikákból. Tedd a serpenyőbe a húst, a tetejét pedig borítsd be a megmaradt citrommal és tejföllel. A tetejére morzsolj vajat, és párold puhára. Többször rázogasd össze, de ne keverd meg!

Blog.hu ajánló