4 fantasztikus, olcsó vacsora 1000 forint alatt
Egy kellemes vacsora nem pénz, csak leleményesség kérdése. Nézd meg, milyen finomságokat készíthetsz szűkös költségvetés mellett is!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van az úgy, hogy hó végén már komolyan megnézed, mi mennyibe kerül a boltban. Ez persze nem akadályozhatja meg, hogy lenyűgözd a párodat egy remek vacsorával!

Mutasd meg neki, hogy bármilyen helyzetből ki tudod hozni a legjobbat, és élvezzétek az ízeket!

Sült farhát köményes krumplival

Hozzávalók:

  • 2 húsosabb csirkefarhát
  • 10 kicsi krumpli
  • kömény
  • majoránna
  • rozmaring
  • olaj
  • vaj
  • bors

A farhátakat kívül-belül fűszerezd, tedd egy tűzálló tálba, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd a sütőbe. Ha már megfőtt, vedd le a fóliát, tegyél a húsok tetejére egy kevés vajat, hogy ropogósabbak legyenek, és süsd meg őket pirosra.

A krumplikat mosd és sikáld meg alaposan, ha nagyobbak, vágd darabokra. Szórd meg sóval, borssal, őrölt köménnyel, és locsold meg kevés olajjal. Tedd őket sütőlemezre, és süsd félkészre. Ezután tegyél egy kis darab vajat mindegyik tetejére, és süsd készre.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Darált hússal töltött tejfölös krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nagy krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • pár kanál tejföl

A krumplit pár percre tedd forró vízbe, majd óvatosan hámozd meg, vágd ketté, és a közepébe vájj lyukat. A húsból, a tojásból, a felkockázott hagymából és a fűszerekből keverj fasírozottat, és töltsd bele a krumplikba. A tetejükre tegyél egy kevés tejfölt, majd egy rácson fóliával letakarva tedd a sütőbe. Főzd így 15 percig, majd vedd le a fóliát, és locsolgatás közben pirítsd meg - érdemes tenni alá egy tepsit. Végül szórd meg a reszelt sajttal, és olvaszd rá. Kínálhatsz mellé savanyúságot.

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 citrom
  • bors
  • vaj

A csirkét sózd és borsozd be. Egy kisebb lábas aljára öntsd a tejföl felét, és fektess rá néhányat a megmosott, hámozatlan citromkarikákból. Tedd a serpenyőbe a húst, a tetejét pedig borítsd be a megmaradt citrommal és tejföllel. A tetejére morzsolj vajat, és párold puhára. Többször rázogasd össze, de ne keverd meg!

Blog.hu ajánló