4 fantasztikus, olcsó vacsora 1000 forint alatt
Egy kellemes vacsora nem pénz, csak leleményesség kérdése. Nézd meg, milyen finomságokat készíthetsz szűkös költségvetés mellett is!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így öltözz fel, ha széles a vállad, és fiús a csípőd - A stylist tippjei segítenek »

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van az úgy, hogy hó végén már komolyan megnézed, mi mennyibe kerül a boltban. Ez persze nem akadályozhatja meg, hogy lenyűgözd a párodat egy remek vacsorával!

Mutasd meg neki, hogy bármilyen helyzetből ki tudod hozni a legjobbat, és élvezzétek az ízeket!

Sült farhát köményes krumplival

Hozzávalók:

  • 2 húsosabb csirkefarhát
  • 10 kicsi krumpli
  • kömény
  • majoránna
  • rozmaring
  • olaj
  • vaj
  • bors

A farhátakat kívül-belül fűszerezd, tedd egy tűzálló tálba, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd a sütőbe. Ha már megfőtt, vedd le a fóliát, tegyél a húsok tetejére egy kevés vajat, hogy ropogósabbak legyenek, és süsd meg őket pirosra.

A krumplikat mosd és sikáld meg alaposan, ha nagyobbak, vágd darabokra. Szórd meg sóval, borssal, őrölt köménnyel, és locsold meg kevés olajjal. Tedd őket sütőlemezre, és süsd félkészre. Ezután tegyél egy kis darab vajat mindegyik tetejére, és süsd készre.

Lapcsánka fokhagymás tejföllel

Hozzávalók a lapcsánkához:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fehérbors

A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Darált hússal töltött tejfölös krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nagy krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • pár kanál tejföl

A krumplit pár percre tedd forró vízbe, majd óvatosan hámozd meg, vágd ketté, és a közepébe vájj lyukat. A húsból, a tojásból, a felkockázott hagymából és a fűszerekből keverj fasírozottat, és töltsd bele a krumplikba. A tetejükre tegyél egy kevés tejfölt, majd egy rácson fóliával letakarva tedd a sütőbe. Főzd így 15 percig, majd vedd le a fóliát, és locsolgatás közben pirítsd meg - érdemes tenni alá egy tepsit. Végül szórd meg a reszelt sajttal, és olvaszd rá. Kínálhatsz mellé savanyúságot.

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 citrom
  • bors
  • vaj

A csirkét sózd és borsozd be. Egy kisebb lábas aljára öntsd a tejföl felét, és fektess rá néhányat a megmosott, hámozatlan citromkarikákból. Tedd a serpenyőbe a húst, a tetejét pedig borítsd be a megmaradt citrommal és tejföllel. A tetejére morzsolj vajat, és párold puhára. Többször rázogasd össze, de ne keverd meg!

Blog.hu ajánló