Ropogósra sült tepsis krumpli mustáros szósszal: egyszerű, ínyenc köret
A krumplit az egyszerű ízesítők fenségessé teszik. Tovább színesítheted a köretet lila burgonyával.
A krumplis köretek egyik legjobbja ez a fűszeres, öntettel megbolondított változat. Újkrumpliból is bátran készítheted. A mustár és a kapor is sokat dob rajta. Ha még izgalmasabbá tennéd, lila burgonyát is rakhatsz a tepsibe. Az íze olyan, mint a többi krumplié, a vitamin- és ásványianyag-tartalma viszont jóval magasabb.
Mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál kapor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- só
- bors
- citromkarika (opcionális)
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, a héjukat dörzsöld meg. Nem szükséges megpucolni. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre, és rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Keverd össze az olajat, a mustárt, egy gerezd zúzott fokhagymát, a citrom levét, öntsd a krumplira, és forgasd össze. Tehetsz még a tepsibe citromkarikákat is. Told forró sütőbe, és süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. A krumpli akkor jó, ha puha, és kicsit megpirul.
Közben keverd össze a tejfölt a mustárral, a maradék fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal, és borítsd le vele a sült krumplit, majd szórd meg kaporral.
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept