Ropogósra sült tepsis krumpli mustáros szósszal: egyszerű, ínyenc köret
A krumplit az egyszerű ízesítők fenségessé teszik. Tovább színesítheted a köretet lila burgonyával.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A krumplis köretek egyik legjobbja ez a fűszeres, öntettel megbolondított változat. Újkrumpliból is bátran készítheted. A mustár és a kapor is sokat dob rajta. Ha még izgalmasabbá tennéd, lila burgonyát is rakhatsz a tepsibe. Az íze olyan, mint a többi krumplié, a vitamin- és ásványianyag-tartalma viszont jóval magasabb.
Mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál kapor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- só
- bors
- citromkarika (opcionális)
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, a héjukat dörzsöld meg. Nem szükséges megpucolni. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre, és rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Keverd össze az olajat, a mustárt, egy gerezd zúzott fokhagymát, a citrom levét, öntsd a krumplira, és forgasd össze. Tehetsz még a tepsibe citromkarikákat is. Told forró sütőbe, és süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. A krumpli akkor jó, ha puha, és kicsit megpirul.
Közben keverd össze a tejfölt a mustárral, a maradék fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal, és borítsd le vele a sült krumplit, majd szórd meg kaporral.
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.
Még több recept