Ropogósra sült tepsis krumpli mustáros szósszal: egyszerű, ínyenc köret
A krumplit az egyszerű ízesítők fenségessé teszik. Tovább színesítheted a köretet lila burgonyával.

mustaros-sult-krumpli-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplis köretek egyik legjobbja ez a fűszeres, öntettel megbolondított változat. Újkrumpliból is bátran készítheted. A mustár és a kapor is sokat dob rajta. Ha még izgalmasabbá tennéd, lila burgonyát is rakhatsz a tepsibe. Az íze olyan, mint a többi krumplié, a vitamin- és ásványianyag-tartalma viszont jóval magasabb. 

Mustáros tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • bors
  • citromkarika (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, a héjukat dörzsöld meg. Nem szükséges megpucolni. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre, és rendezd tepsibe vagy tűzálló tálba. Sózd és borsozd ízlés szerint. 

Keverd össze az olajat, a mustárt, egy gerezd zúzott fokhagymát, a citrom levét, öntsd a krumplira, és forgasd össze. Tehetsz még a tepsibe citromkarikákat is. Told forró sütőbe, és süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. A krumpli akkor jó, ha puha, és kicsit megpirul.
Közben keverd össze a tejfölt a mustárral, a maradék fokhagymával, ízesítsd sóval, borssal, és borítsd le vele a sült krumplit, majd szórd meg kaporral.  
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.

Ezt is szeretjük