A tökéletes mézeskalács receptje
A tökéletes mézeskalács titka az időben rejlik, ahhoz, hogy finom puha legyen, állnia kell.
A mézeskalács-készítés közösségi élménynek is remek, hívd össze a családod, és találjátok ki együtt a megfelelő formákat, igazán jó móka lesz!
Tojásfehérje és porcukor keverékéből lesz a legjobb díszítő cukormáz, egy fehérjéhez három-négy deka porcukrot keverj és pár csepp citromlevet, így kellőképp sűrű lesz, jól tudsz majd vele dolgozni!
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 35 dkg méz
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 kanál tejföl
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál fahéj
- 1 dkg szegfűszeg - őrölt
- 1 csipetnyi só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A vaj legyen szobahőmérsékletű, úgy használd majd. A tojásokat üsd a liszthez, majd add hozzá a vajat és a tejfölt is, keverd össze az egészet, és ne aggódj, ha még nem áll össze. Jöhet a méz, jól dolgozd össze a tésztát, ha netán túl lágy lesz, akkor még adj hozzá lisztet, amíg szépen össze nem áll lágy, de formálható masszává.
Ha elérte a megfelelő állagot, tedd hűtőbe legalább pár órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát elvan ott. Ha az idő letelt, gyúrd át alaposan a tésztát, majd szedd kisebb gombócokra, és nyújtsd ki lisztezett deszkán. Végy elő egy nagyobb tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd lisztezett kiszúrókkal szurkáld ki a megfelelő formákat, és helyezd el őket szellősen a tepsin. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tepsit. Ha a mézeskalácsok szépen megbarnultak, vedd ki őket, majd ne nyúlj hozzájuk, míg ki nem hűlnek, és csak utána tedd őket a leendő helyükre, aztán kezdődhet a díszítés.
Ötletek mézeskalácsra
A sütemény, ami nem csak finom, de a fán is jól mutat, nézd meg képes cikkünket, ahonnan ötletet meríthetsz, milyenre is formáld az édességet
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- cukor
Almatócsni
- kakaó
- sütemény
Kakaós-vaníliakrémes sütemény
- cukor
- fahéj