Linzerkosárkák egyszerűen
Töltsd meg a bájos kis kosárformákat mennyei töltelékekkel! Egyszerű, mégis nagyszerű finomságok a család nagy örömére.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A linzerrecepteknek se szeri, se száma, hiszen akkor is könnyedén el tudod készíteni, ha kezdő háziasszony vagy, ráadásul igazi édességcsodákat varázsolhatsz rövid idő alatt.

Ilyen például a kosárka, ami lényegében semmiben nem különbözik a töltött sütitől, sőt, sokkal könnyebb elkészíteni. Csak süsd meg a linzertésztát, kanalazz bele mindenféle finomságot, és már fogyaszthatod is!

Áfonyás kosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • csipet szódabikarbóna
  • pici só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg kék áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél dl víz
  • pici citromlé

A vajat a lisztbe morzsold bele, és a cukorral, a narancshéjjal, a tojással, a szódabikarbónával és a sóval gyúrd össze. A tésztát tedd fél órára hűtőbe, majd nyújtsd ki egészen vékonyra, és szaggass ki belőle kerek formákat. Ezeket óvatosan nyomkodd bele a kosárkákba.

Az áfonyára szórd rá a cukrot, a fahéjat, és öntsd fel a vízzel. Addig párold a gyümölcsöt, míg a víz el nem fő alóla, vagyis 5-10 percet. Adagold ki a kosárkákba a tölteléket, és néhány helyen szurkáld meg a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre. Amikor langyosra hűlt, szedd ki a formákból, és már fogyaszthatod is.

Blog.hu ajánló