Kiadós krumplis palacsinta tojás nélkül: száraz serpenyőben sül ropogósra
A vastag tésztájú krumplis palacsintából már egy-két darab eltelít.

A krumplis palacsinta vastag gyúrt tésztából készül, és sós töltelékkel igazán finom. Az íze leginkább a krumplinudlihoz vagy a laskához hasonlít. Olcsó és házias fogás, amelyet akkor is elkészíthetsz, ha nincs időd boltba menni, a legtöbb háztartásban ugyanis minden hozzávalója megtalálható.
Krumplis palacsinta
Hozzávalók 15 darabhoz
- 40 dkg liszt
- 4 krumpli
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat egészben, héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. A kész darabokat hűtsd ki annyira, hogy kézbe tudd venni őket. Ekkor hámozd meg, még melegen törd össze, szórd meg sóval és borssal, és hagyd teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű tört krumplihoz add hozzá az olajat, és kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapj. Sodorj belőle hosszú hengert, és szeleteld fel. Mindegyik darabot nyújtsd ki kör alakúra, és forró, száraz palacsintasütőben oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra.
A sváb röszti alapja is krumpli: szalonna ad neki karakteres ízt.
Aranybarnára sült, sváb burgonyaröszti: szalonna gazdagítja a masszát
Az aranybarna burgonyatallér elképesztően finom, kínálhatod salátával vagy valamilyen mártogatóssal.
ElolvasomKép: bhofack2 / Getty Images