Könnyű, gyümölcsös piték lédús nyári gyümölcsökből

A pitesütésre a legjobb alkalom a nyár, amikor is a legkülönbözőbb friss gyümölcsökből készítheted el a legfinomabb desszerteket.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Szőrtelenítő krém házilag: 3 hozzávaló, és eltűnnek a pihék »

Bájos, csipkés felsők nyárra - Minden alakra van belőlük egy jó fazon »

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár pitét lehet mirelit gyümölcsből és befőttből is készíteni, azért friss gyümölcsből az igazi. Nyáron erre rengeteg lehetőség van.

Különleges receptjeinkkel nem foghatsz mellé, sőt, garantáltan még a nagyi álla is le fog esni, hogy milyen finomat alkottál. Kösd fel a kötényed, és irány a konyha!

Egrespite

Hozzávalók:

  • 60 dkg egres
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál összetört babapiskóta
  • 1 tojás

A lisztet, a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojás sárgáját, valamint a vizet gyúrd össze. A kapott tésztát egy órán keresztül pihentesd hideg helyen. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és egy kerek sütőformát bélelj ki vele. Szurkáld meg, terítsd le egy sütőpapírral, és szórj babot a tetejére, hogy megmaradjon a forma. Előmelegített sütőben nagyjából 10 percig süsd. A megmaradt cukrot, a megtisztított egrest és a babapiskótát keverd össze. A megsült tésztáról szedd le a babot és a papírt, és a babapiskótás keveréket öntsd rá. A félretett tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be a sütemény tetejét. A tojásfehérjével kend meg a tetejét, és süsd készre.

Cseresznyés pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás

A lisztet a cukorral, a tejföllel, a sütőporral és egy tojással gyúrd össze. Tedd hideg helyre, és nagyjából 1-1,5 órát hagyd pihenni. Szedd két részre - az egyik legyen nagyobb -, és a nagyobbikat nyújtsd ki, majd helyezd egy tepsibe. A diót a zsemlemorzsával keverd össze, és szórd a tésztára. A kimagozott cseresznyével is tedd ezt, majd cukrozd meg a tetejét, és a kisebb, kinyújtott tésztával fedd le. Picit nyomkodd rá a gyümölcsre, és szurkáld meg villával a tetejét. Egy tojással kend meg, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Barackos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A vajjal, a tojásokkal és a vízzel gyúrd össze. Csomagold folpackba, és fél órára tedd hűtőbe. A cukrot a tojásokkal, a tejszínnel és a pudingporral keverd össze. A barackot hámozd meg és szeleteld fel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy villával szurkáld meg, és öntsd rá a pudingos masszát. Tedd a tetejére a barackszeleteket, és a maradék tésztából gyúrt csíkokkal rácsozd be a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Málnás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg málna
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • cukor

A málnát alaposan mosd meg, majd szórd meg ízlésed szerint cukorral, és tedd félre állni. A sütőporos lisztet a vajjal, a tojással és a tejföllel gyúrd össze, majd pihentesd hideg helyen 1-2 órát. Vedd a tésztát egy nagyobb, illetve egy kisebb részre, majd a nagyobbat nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Kend meg lekvárral, és szórd meg zsemlemorzsával. Szórd rá a málnát, illetve a porcukrot. A másik kinyújtott tésztaféllel fedd le a tetejét, szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben süsd meg.