30 perces joghurttorták, sütés nélkül
Ha szereted a joghurttortát, akkor használd ki a nyár gyümölcsgazdagságát, és próbáld ki remek desszertjeinket!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurttortát akkor is könnyedén el tudod készíteni, ha nem vagy éppen konyhatündér. Csak némi joghurtra, zselatinra, illetve egy formára lesz szükséged, melyben elkészítheted.

Na meg persze egy kis gyümölcsre, szóval irány a piac, és válogass a finomabbnál finomabb, lédús csemegék közül! Hidd el, a melegben kifejezetten jól fog esni egy szelet hűsítő torta.

Őszibarackos joghurttorta

Hozzávalók:

  • 40 dkg őszibarack
  • 6 dl natúr joghurt
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál vaníliaaroma

A joghurtot a cukorral és a vaníliaaromával melegítsd fel, és keverd hozzá a zselatint. A tejszínt verd fel, és a kihűlt joghurtos masszához keverd hozzá. Egy magasabb tálba öntsd bele a felét, majd a meghámozott, lecsepegtetett őszibarackdarabokat szórd rá. Öntsd erre a maradékot, és megint szórj rá a barackból. Tedd hűtőbe egy éjszakára, és másnap már fogyaszthatod is.

Ribizlis joghurttorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg ribizli
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 dl tej

A joghurtot a tejszínnel, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A tejbe tedd bele a zselatint, és főzd fel, de vigyázz, hogy ne forrald! Amikor lehűlt, keverd össze a joghurtos masszával, valamint a megtisztított ribizlivel, és öntsd egy kuglófformába. A tetejét fedd be babapiskótával, és a hűtőben hagyd megdermedni.

Szedres-málnás joghurttorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg szeder
  • 20 dkg málna
  • 6 dl tejszín
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 pohár joghurt
  • 2 csomag zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • babapiskóta

Egy kapcsos tortaforma alját rakd ki babapiskótával. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. A joghurtot melegítsd fel, és add hozzá a zselatint. Amikor kihűlt, keverd össze a kemény habbal, a megtisztított szederrel és málnával. Öntsd rá a piskótára a kapott egyveleget, és éjszakára tedd hűtőbe.

Meggyes joghurttorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 5 dl meggyes joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatinpor
  • 1 csomag habfixáló

A cukrot a joghurttal és a zselatinporral melegítsd fel, majd tedd hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és adagold hozzá a joghurthoz. Egy őzgerincforma aljába a kimagozott meggyet dobáld bele, és öntsd rá a masszát. Tedd néhány órára hűtőbe, majd, ha megdermedt, borítsd ki, és már szeletelheted is.

Ezt is szeretjük