Káposztás-szalonnás tészta
Elképesztően finom, ha így készíted
Ha a hagyományos káposztás tésztát nem szereted, ezzel akkor is érdemes kísérletezni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha neked is fontos, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd a konyhában, mégis ízletes, laktató fogást tegyél az asztalra, akkor a káposztás-szalonnás tészta remek ötlet. Amíg nem kóstolod meg, nem is hiszed el, hogy az édeskés kelkáposzta és a sós bacon milyen jól kiegészítik egymást. Kard Éva még buggyantott tojást is tett a tésztára.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg metélt tészta
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát és a császárszalonnát vágd kisebb kockákra. Tégy egy serpenyőbe egy evőkanál olajat, majd rakd rá a szalonnát, és kezdd el sütni. Amikor már szép színt kap, add hozzá a káposztát, ízlés szerint sózd, borsozd. Párold pár percig, hogy a kel még roppanós maradjon.

Közben tégy fel egy nagyobb edényben vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá kevés sót, és tedd bele a tésztát. Keverd meg, hogy a metélt ne ragadjon össze. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrőkanállal szedd ki a főzővízből, kicsit csepegtesd le. Add a metéltet a kelkáposztás szalonnához. Forgasd alaposan össze, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló