Káposztás-szalonnás tészta

Elképesztően finom, ha így készíted

Ha a hagyományos káposztás tésztát nem szereted, ezzel akkor is érdemes kísérletezni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha neked is fontos, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd a konyhában, mégis ízletes, laktató fogást tegyél az asztalra, akkor a káposztás-szalonnás tészta remek ötlet. Amíg nem kóstolod meg, nem is hiszed el, hogy az édeskés kelkáposzta és a sós bacon milyen jól kiegészítik egymást. Kard Éva még buggyantott tojást is tett a tésztára.

Káposztás-szalonnás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg metélt tészta
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát és a császárszalonnát vágd kisebb kockákra. Tégy egy serpenyőbe egy evőkanál olajat, majd rakd rá a szalonnát, és kezdd el sütni. Amikor már szép színt kap, add hozzá a káposztát, ízlés szerint sózd, borsozd. Párold pár percig, hogy a kel még roppanós maradjon.

Közben tégy fel egy nagyobb edényben vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá kevés sót, és tedd bele a tésztát. Keverd meg, hogy a metélt ne ragadjon össze. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrőkanállal szedd ki a főzővízből, kicsit csepegtesd le. Add a metéltet a kelkáposztás szalonnához. Forgasd alaposan össze, és tálalásig tartsd melegen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük