Káposztás-szalonnás tészta
Elképesztően finom, ha így készíted
Ha a hagyományos káposztás tésztát nem szereted, ezzel akkor is érdemes kísérletezni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha neked is fontos, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd a konyhában, mégis ízletes, laktató fogást tegyél az asztalra, akkor a káposztás-szalonnás tészta remek ötlet. Amíg nem kóstolod meg, nem is hiszed el, hogy az édeskés kelkáposzta és a sós bacon milyen jól kiegészítik egymást. Kard Éva még buggyantott tojást is tett a tésztára.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg metélt tészta
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát és a császárszalonnát vágd kisebb kockákra. Tégy egy serpenyőbe egy evőkanál olajat, majd rakd rá a szalonnát, és kezdd el sütni. Amikor már szép színt kap, add hozzá a káposztát, ízlés szerint sózd, borsozd. Párold pár percig, hogy a kel még roppanós maradjon.

Közben tégy fel egy nagyobb edényben vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá kevés sót, és tedd bele a tésztát. Keverd meg, hogy a metélt ne ragadjon össze. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrőkanállal szedd ki a főzővízből, kicsit csepegtesd le. Add a metéltet a kelkáposztás szalonnához. Forgasd alaposan össze, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló