A tökéletes gombapaprikás receptje

Akár mert gombásztatok a hétvégén, akár mert a piacon nem tudtál ellenállni a kis kalaposoknak, a gombapaprikás remek vacsora lesz.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Meseszép, valódi igazgyöngy ékszerek különleges alkalmakra 19 900 forinttól - Ballagásra, diplomaosztóra, esküvőre (x)

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

beauty and style

Minden nőt elcsábítanak: tündérien mutatós, fonott talpú cipők »

Egyszerű, de meseszép ruhák a Valentino tervezőjétől - Elragadó kollekció »

Szőrtelenítő krém házilag: 3 hozzávaló, és eltűnnek a pihék »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombapaprikás remek fogás ebédre vagy vacsorára, szerezz be hozzá csiperkét, de megbolondíthatod másféle gombákkal is.

Az ősz a gombászás ideje, persze, ha az erdőben magad szeded a kalapos finomságokat, akkor mindenképpen vizsgáltasd be gombaszakértővel, nehogy sírás legyen a finom ebéd vége.

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pirospaprika

Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselymet, majd hintsd meg a pirospaprikával. Hagyd, amíg a leve majdnem elfő. Öntsd fel egy kevés vízzel, majd sózd, és párold puhára. Ezután egy kávéskanálnyi lisztet keverj a tejfölhöz, majd a pörkölthöz hozzáadva keverd simára.

Bakonyi csirkemell

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • fél dl olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • bors

A csirkemellet szeleteld fel, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd forgasd lisztbe. Felhevített olajban hirtelen süsd ki a szeleteket, majd tedd félre őket. Az olajba dobd bele a felaprított vörös- és fokhagymát. A paradicsomot hámozd meg, és darabold fel, majd a szintén darabokra vágott paprikával add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, szórj rá pirospaprikát, fedd le, majd párold meg. Add hozzá a cikkekre vágott gombát, és pirítsd meg. Tedd vissza a húsokat, öntsd fel még egy pici vízzel, és hagyd, hogy a hús megpuhuljon. Ekkor a tejfölbe belekevert liszttel habard be, forrald össze, és nokedlivel tálald.

Gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg csiperke
  • 40 dkg kukorica és zöldborsó vegyesen
  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 25 dkg sajt, lehetőleg háromféle
  • vaj
  • tejföl

A gombát tisztítsd meg, vágd föl és főzd meg. Ha megfőtt, csöpögtesd le a konzervzöldségekkel együtt. A tésztát is főzd meg, majd tedd kivajazott tálba az egyharmadát, rétegezz rá zöldséget, erre pedig sajtot. Úgy a legjobb, ha mindegyik réteg zöldségre másfajta sajt kerül. A tetejére reszelj vastagon sajtot, tedd sütőbe, tíz perc alatt kész is lesz. Tálaláskor locsold meg a tetejét tejföllel.

Rakott gomba cukkínivel

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg cukkíni
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 15 dkg ementáli
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 5-6 vékony szelet csirkemellfilé
  • 6 nagyobb paradicsom
  • oregánó
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Hámozd meg a cukkínit, és vékonyan karikázd fel. Hevítsd fel a vajat, add hozzá a lisztet, öntsd fel annyi tejjel, hogy mártás állagú masszát kapj, majd add hozzá a trappistát és a füstölt sajtot, valamint egy kis szerecsendiót, sót, borsot. A végén szórd bele a felaprított fokhagymát. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél le egy sor cukkínit, ezt boríts be a szeletelt gombával, sózd, borsozd, majd karikázz ennek a tetejére paradicsomot, és morzsolj rá oregánót. A legfelső rétegre fektesd rá a csíkokra vágott csirkemellet, öntsd rá a sajtszószt, majd szórd meg ementálival. Süsd lefedve előmelegített sütőben 15 percet, majd fólia nélkül 20 percet.