Így készül a valódi házi krémes
Ráérős szombat délutánra
Bár nem a házi krémes a legegyszerűbb süti, megéri időt és energiát áldozni rá.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csak egyszer kell rászánni magad a házi krémes elkészítésére, utána már örömmel sütöd meg. Hegedüsné Aranyos Ildikó receptje az egyik legjobb!

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl hideg víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • egy csipetnyi só

Krémhez

  • 50 dkg liszt
  • 8 tojás
  • fél liter tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a vajas leveles tésztát. Morzsolj el 20 deka liszttel öt deka margarint, majd add hozzá a sót és a citromlevet. Utóbbitól a vajas tészta lazábbá, finomabbá válik. Majd a hideg vízzel gyúrd egyneművé a tésztát, és pihentesd egy kicsit a hűtőben. A maradék öt deka lisztet gyorsan gyúrd össze a megmaradt 20 deka margarinnal, és ezt is tedd a hűtőbe.

Körülbelül 20 percnyi hűtés után a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd fél centisre, és a margarinos részt burkold bele. Négyzet alakban tedd a közepére, és minden oldalról hajtsd rá a tésztát. Majd a nyújtófával meglapogatva, amilyen vékonyra csak tudod, nyújtsd ki. Ezután hajtogasd alulról felfelé, fentről lefelé, balról jobbra, jobbról balra, és végül hajtsd össze, mint egy könyvet. Majd 20 percre ismét tedd a hűtőbe. Ezt a hajtogatós műveletet még háromszor csináld meg. Utána nyújts két lapot, egyenként két millisre. Egy kicsit érjen túl a tepsi peremén, mert sütés közben összemegy. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg, körülbelül 20 perc alatt.

A krémhez először a tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá a porcukorral. Ezután a sárga krémhez a tejet melegítsd fel, adagold hozzá a kristálycukrot, a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a zselatint. Majd lassú tűzön, állandóan kevergetve, főzd sűrűre.

Hűtsd langyosra a krémet, közben az egyik lapot, amit felülre szeretnél tenni, vágd kis kockákra. Amikor a sárga krém már csak langyos, keverd hozzá a tojáshabot, és egyenletesen oszd el az alsó tésztalapon, majd a kis felvágott felső darabokat rakd a krém tetejére, és mehet a krémes a hűtőbe. Másnap szeleteld fel az alsó lapot is a felső lap mentén, és szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló